sâmbătă, 19 septembrie 2020

Tribunalul Buzău dă undă verde înființării Trans Urbis

Victorie de etapă în Justiție a Primăriei Buzău în cazul înființării societății Trans Urbis SRL, rezultată din asocierea Trans Bus și Urbis Serv, ambele cu capital integral al municipalității. Ho­tărârea Consiliului Local privind înființarea acestei societăți a fost contestată încă din octombrie 2019, în timpul ședinței deliberativului municipal, de reprezentanții actuali ai Partidului Miș­carea Populară – Silviu Roșioru, respectiv fostul consilier Constantin Florescu (ales pe listele Partidului Social Democrat în vara anului 2016)  -, dar a fost adoptată, însă a fost atacată, în februarie 2020, în instanța de Contencios Administrativ de prefectul Leonard Dimian, care a răspuns, astfel, comenzii deputatului Adrian Mocanu, cel care l-a susținut cu ocazia numirii în funcție.

Tribunalul Buzău a res­pins, vineri, acțiunea prefectului ca neîntemeiată, urmând însă ca decizia finală să fie luată de instanța de Contencios Administrativ a Curții de Apel Ploiești, în cazul în care va fi atacată cu recurs de reprezentantul guvernului în teritoriu.

Motivația înființării societății Trans Urbis SRL, rezultată din asocierea Trans Bus și Urbis Serv, este aceea că ultima a achiziționat, în anul 2018, o stație de asfalt complexă, probabil cea mai modernă din țară, în valoare de peste 5,3  milioane lei. |n ciuda cererii ridicate de mixturi asfaltice care există pe piață în acest moment, prevederi legislative de ultimă oră nu mai permit acestei societăți să furnizeze asfalt către terți clienți – ci doar în limita valorii de 20 la sută din cifra de afaceri – , iar stația este exploatată doar la 10 la sută din capacitate.

„Astfel, deși beneficiază de costuri mici de producție, în momentul de față Urbis Serv SRL se află în imposibilitate de a exploata stația în vederea obținerii unui maxim de beneficii. TRANS BUS deține capacitatea logistică și resursele umane pentru a facilita această exploatare”, arăta primarul Constantin Toma în refe­ra­tul la proiectul de hotărâre respectiv.

1 COMENTARIU

  1. Motivatia pentru infiintarea societatii am vazut-o !
    Motivatia contra infiintarii societatii care e ? Cum au argumentat alde mocanu & comp. ? Le face concurenta lor aceasta statie de asfalt?! Chiar nu-i inteleg ! Opozitie de dragul opozitiei ?!

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!