Sport

Trei puncte și o declarație tăioasă a lui Andrei Prepeliță

Să vină Ceahlăul!

O victorie pe care nu o aștepta multă lume și care a pus, cel puțin pentru moment, capăt zvonurilor și speculațiilor privind demiterea lui Andrei Prepeliță. Nu se știe  cum și-a motivat tânărul antrenor jucătorii înainte de meciul cu Slobozia, însă, cel puțin la nivel de efort și luptă, Buzăul a arătat decent în partida cu fostul lider.

Golul Gloriei a venit după o fază care a purtat semnătura lui Mihaiu, fostul dinamovist trecând ca motoreta pe lângă Dorobanțu și Aioanei, servindu-l apoi impecabil pe Vali Dumitrache. Inspirată titularizarea fotbalistului născut la Târgoviște, jucător excelent de contraatac, mai bun poate în meciurile din deplasare, decât în cele de pe teren propriu.

Buzăul a conservat bine rezultatul, neavând mari emoții în ceea ce privește obținerea celor trei puncte. Slobozia a suferit mult la capitolul creativitate, arâtând mai degrabă ca o echipă „de bătaie”, muncitoare, organizată, dar în dificultate atunci când trebuie să forțeze golul. Gloria a mai avut ocazie rarisimă în actul secund, dar Radic, deși proaspăt intrat în teren, nu a avut luciditatea de a trimite în plasă de la 10 metri, preferând atingerea în plus, pentru a-și așeza balonul pe piciorul de bază.

  • Gloria Buzău: Alexandru Greab – Diego Ferraresso (Sergiu Pîrvulescu 87’), Kamil Wiktorski, Dimitrios Patapis, Robert Sălceanu, Dinko Trebotic, Bogdan Brîncoveanu, Viktor Angelov (Ionuţ Şerban 69’), Valentin Dumitrache (Idan Golan 87’), Andreas Mihaiu (Cristian Dumitru 69’), Adi Chică-Roşă (Dominik Radic – 69’)
  • Rezerve neutilizate: Norbert Haymamba – Marko Pervan, Diogo Izata, Andrei Guiu.

La final, Andrei Prepeliță a ținut să răspundă criticilor, amintind de episodul în care unul dintre finanțatori declarase că-l regretă, deja, pe Adrian Mihalcea: „Mi-am setat un obiectiv, dar nu mi l-am setat să fiu pe locul 1 în etapa a 8-a sau a 12-a. E o luptă și o muncă care necesită timp, mai ales că e o echipă nouă. Dânsul știe că eu am găsit patru jucători, sau nu știu dacă știe. A spus ceva de Adi Mihalcea, că îl regretă, dar în ce context? În contextul echipei de anul trecut? Și mie mi-ar fi convenit să am jucătorii ăia, dar asta a fost. Când am venit, mi-am
asumat și condițiile astea, dar știam că totul necesită timp. Echipa are nevoie de susținere. Cred eu că a fost o declarație după meciurile alea proaste, pentru că, într-adevăr, eu am fost primul care am spus că au fost două meciuri execrabile, și cu Chiajna, și cu FC Argeș. Nu vreau să comentez despre ce antrenori… Eu am un contract, știu ce am în el, sunt profesionist. Nu e nicio problemă dacă dânsul consideră că e nevoie de o schimbare. Am o clauză în oglindă în contract. Nu vreau să spun mai multe. Și astă vară am avut oferte de la Liga 1, și pe parcursul campionatului ăsta au mai fost discuții și puteam să activez acea clauză, dar m-am înhămat la un proiect aici. După declarația aceea, nu m-a sunat nimeni, nu am vorbit cu nimeni. Am vorbit cu domnul președinte Ceaușel, care mi-a dat încredere. Domnul primar, la fel, a transmis că are încredere în noi și munca e în continuare. Avem muncă grea, vine Ceahlăul, o echipă bună, toate jocurile sunt grele, dar e o cursă de anduranță”
, a spus Prepeliță.

În etapa următoare, a 13-a, Gloria Buzău joacă pe teren propriu, poimâine,  de la ora 16.00, cu Ceahlăul Piatra Neamț.

Gloria Buzău a acumulat 21 de puncte și a urcat pe locul 4, o poziție mai sus față de cum se afla înainte de startul etapei a 12-a. În fața sa sunt CSC Șelimbăr (27 puncte), Corvinul Hunedoara și Unirea Slobozia (ambele cu 24 de puncte). La cum arată acum clasamentul, cu primele două clasate neavând drept de promovare, echipa locală este pe a doua poziție direct promovabilă.

Articole similare