marți, 22 septembrie 2020

Trei noi decese în rândul pacienților COVID 19. O femeie de 57 de ani, diagnosticată post-mortem

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 19 cazuri noi de persoane infectate cu SARS- CoV-2, 2 pacienți fiind testați și diagnosticați la laboratoare private, iar un pacient a fost testat într-o unitate sanitară din alt județ. Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 26 și 76 de ani.

Numărul persoanelor confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei a ajuns astfel la 1639. Vestea bună este că 991 persoane s-au vindecat.

Din păcate, numărul deceselor Covid-19 de la începutul pandemiei ajunge la 46, cu trei mai mult decât la ultima raportate a DSP Buzău.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 69 de ani, internat după confirmarea cu SARS CoV-2 la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, cu simptomatologie medie-severă. Evoluția este nefavorabilă și este transferat pe Secția ATI, unde a decedat. Comorbidități: sindrom depresiv, adenom de prostată, obezitate, hiptertensiune arterială.

O femeie în vârstă de 79 de ani s-a prezentat la UPU a Spitalului Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie. Este confirmată pozitiv cu SARS CoV-2 și internată în Secția Pneumoftiziologie. Evoluția este nefavorabilă și survine decesul. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat tip II, boala Parkinson, fibrilație arterială, boala coronariană ischemică.

De asemenea, o femeie în vârstă de 57 de ani cu antecedente de boală pulmonară obstructivă cronică, se internează la Spitalul Județean de Urgență Buzău cu simptomatologie respiratorie specifică infecției cu SARS CoV-2. I se recoltează probă, iar rezultatul este negativ. Starea de sănătate se agravează, pacienta este transferată pe secția ATI, unde survine decesul. Post mortem, se efectuează o puncție pentru biopsie pulmonară, proba este trimisă la INCDMM Cantacuzino și confirmată cu COVID-19. Comorbidități: boală pulmonară obstructivă cronică decompensat, sindrom subocluziv.

 

loading...
error: Content is protected !!