sâmbătă, 06 iunie 2020

Trei licee buzoiene au primit certificat de „Şcoală Europeană”, la Palatul Parlamentului (FOTO)

Reprezentanţii a trei licee din Buzău au fost invitaţi la începutul săptămânii în sala de protocol a preşedintelui României, de la Palatul Parlamentului la sărbătorirea ediţiei a X-a a competiţiei „Şcoala Europeană”.

Directorii Colegiului Economic, Liceului de Artă şi Liceului Pedagogic, alături de câte un elev, au fost întâmpinaţi de către ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, şeful reprezentanţei Comisiei Europene în România- Nicolae Idu şi fostul ministru al Educaţiei – Ecaterina Andronescu. Dele­gaţia buzoiană a fost însoţită de inspectorul general adjunct al IŞJ Buzău, Geta Burducea.

În prezent, un  număr de 188 de şcoli deţin certificatul de şcoală Europeană. Pe parcursul celor zece ani de existenţă, 1.445 de şcoli au fost înscrise în competiţie şi numai 311 au primit certificatul de Şcoală Europeană. Şapte şcoli din întreaga ţară au fost onorate de patru ori cu acest certificat, iar Colegiul Economic Buzău se numără printre acestea. Colegiul Economic Buzău a primit certificatul de Şcoală Europeană în 2004, 2007, 2010 şi 2013.

 

Câte 5.000 de lei pentru dotări

 

„Printre atuurile Colegiului Economic Buzău la obţinerea certificatului de Şcoală Europeană se numără: cele 4 premii European Language Label obţinute, numă­rul mare de mobilităţi interna­ţionale realizat de elevii şi profesorii liceului, participarea la proiecte Comenius, Leonardo şi Tineret în acţiune. Colegiul Economic Buzău a fost des­chizător de drumuri în ceea ce priveşte proiectele interna­ţionale, realizând parteneriate încă din anul 1991. În prezent, este centru de resurse pentru firmele de exerciţiu din Regiunea Sud Est ca urmare a rezultatelor de excepţie obţinute în domeniul educaţiei antreprenoriale”, a declarat Cătălina Poştovei, profesor Colegiul Economic Buzău.

La ediţia din acest an s-au înscris 116 unităţi de învăţământ preuniversitar din 36 de judeţe şi din Bucureşti. Fiecare unitate de  învăţământ a primit certificatul „Şcoală Europeană 2013” şi un premiu în valoare de 5.000 lei, care va fi utilizat exclusiv pentru dotări.

    

Ce înseamnă concursul „Şcoala Europeană”

 

Competiţia se adresează tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar care au fost şi sunt implicate în programele europene din domeniul educaţiei şi formării profesionale. Competiţia constă în evaluarea calităţii şi coerenţei managementului şcolii, reflectat în docu­men­tele manageriale, precum şi a impactului pe care activităţile derulate în cadrul proiectelor europene l-a avut asupra culturii organizaţionale şi a ethosului şcolii.

Odată obţinut, certificatul „Şcoală Europeană” este valabil pentru o perioadă de trei ani, după care şcoala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obţinut. Certificarea şcolilor cu ­titlul „Şcoală Europeană” le conferă recunoştere şi prestigiu în cadrul comunităţilor educaţionale, iar eforturile pe care le fac pentru menţinerea

titlului obţinut , determină un interes tot mai crescut pentru dezvoltarea de noi şi noi proiecte, ceea ce conduce la o îmbunătăţire a managementului şcolar şi la dezvoltarea unei culturi organizaţionale solide.

{vsig}articole/2013/05/24/trei{/vsig}

loading...
error: Content is protected !!