ActualitateCultură

Trei fotografi expun la Iazul Morilor lucrări din concertele rock ale anului 2022

Fotografii Theodor Tudose, Anca Ilnițchi și Cătălin Ilnițchi expun cele mai bune cadre din concertele anului 2022. Expoziția de fotografie  va fi lansată sâmbătă, la ora 18.30 și se înscrie în calendarul evenimentelor organizate de Buzau International Arts Festival.

După doi ani de pandemie, care a limitat aproape complet concertele, 2022 este o gură de aer proaspăt pentru comunitatea artiștilor, în general, și a fotografilor de concerte, în special.

Theodor Tudose este fotograf buzoian, multi-premiat la concursuri internaționale.

Fotografia de concert este favorita sa, fiind, de altfel, și fotograful oficial al trupei Phoenix, din anul 2017.

Trupe din portofoliu: Scorpions, Behemot, Blind Guardian, Carla’s Dreams, Kreator, Cradle of Filth, Moonspell, In Flames, Godsmack, Nightwish, Helloween, Accept, Arch Enemy etc.

Ascultă rock și cel mai mult îi place să fotografieze trupele Powerwolf și Lamb of God.

Anca Ilnițchi povestește despre fotografiile sale din concerte că reprezintă pasiunea sa care îi consumă o mare parte din timpul liber. „M-am apucat să fotografiez în 2011, odată cu prima cameră DSLR cumpărată, și am avut norocul să primesc rapid susținerea unei echipe de la un webzine din domeniul rock și metal (am crescut o dată cu site-ul și acum suntem printre cei mai mari din domeniu). Am avut șansa să fotografiez multe trupe, atât în România, cât și în afara țării. Mă mândresc în portofoliu cu trupe precum: Bon Jovi, Iron Maiden, Motorhead, Guns N’Roses, KISS și mulți alții. Încă am emoții când fotografiez și îmi doresc să scot cele mai bune poze la fiecare concert pe care îl fotografiez”, spune Anca Ilnițchi.

Cătalin Ilnițchi spune că pasiunea pentru fotografie este moștenită din familie.  „Primul contact cu fotografia de concert a fost în 2014, când mi-am cumpărat primul aparat foto Canon. De atunci și până în prezent am avut ocazia să fotografiez de la artiști la început de drum la formații renumite pe scena internațională. Cel mai mult îmi place să fotografiez festivaluri deoarece numărul mare de artiști îmi oferă oportunitatea de a experimenta cu diferite aranjamente scenice și de lumini.

Printre artiștii fotografiați se numără: Slash, Judas Priest, KISS, Slipknot, Machine Head, Nightwish, Black Label Society, Scorpions”, mărturisește acesta.

Articole similare