miercuri, 28 octombrie 2020

Trei cercetătoare de la Experimentală, premiate la Congresul Internaţional de Horticultură

Un studiu despre tomatele româneşti, realizat de un colectiv de la Staţiunea de Cercetare și Dezvoltare Legumicolă Buzău, a primit Premiul pentru tinerii cercetători, la Congresul Internaţional de Horticultură, care a avut loc la Istanbul, în perioada 12-16 august, potrivit agerpres.ro. Studiul este realizat de trei tinere cercetătoare – Bianca Muşat, Camelia Bratu şi Elena Barcanu -, sub coordonarea cercetătorului Costel Vânătoru.

„La Congresul de la Istanbul, desfăşurat în perioada 12-16 august a.c., o adevărată olimpiadă a horticulturii mondiale, cercetătorii de la Staţiunea din Buzău au prezentate trei lucrări ştiinţifice privind ultimele rezultate în obţinerea de soiuri performante de legume româneşti. Faptul că un studiu despre tomatele româneşti a luat un important premiu arată valoarea cercetării într-o unitate de profil cu o existenţă de peste şase decenii”, a declarat  pentru AGERPRES Costel Vânătoru, membru corespondent al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, membru în Comitetul de organizare al Congresului de la Istanbul.

La congresul din Turcia a participat „elita cercetării horticole mondiale”, iar prezența celor trei tinere cercetătoare de la SCDL Buzău este prima la un eveniment de acest fel.

loading...
error: Content is protected !!