vineri, 16 aprilie 2021

Trei bebelusi, abandonati la Maternitate de la începutul lunii mai

Cazurile referitoare la abandonul unor nou-nascuti în maternitatile buzoiene continua sa se înregistreze constant, responsabilitatile parintilor care s-au îndurat sa renunte la ei fiind preluate de personalul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Buzau.
În timp ce luna trecuta au fost parasiti în maternitate cinci bebelusi, în ultima perioada, în mai putin de doua saptamâni, DGASPC Buzau a primit cinci sesizari de suspiciune de abandon, dintre  care trei s-au confirmat.

“Este vorba despre doi nou-nascuti si un bebelus de 11 luni, toti abandonati la Buzau, la Maternitate si la Sectia Pediatrie. Celelalte doua situatii pentru care am fost sesizati s-au rezolvat, iar copiii au ajuns în final la familiile lor”, a precizat Roxana Kovacs, purtatorul de cuvânt al DGASPC Buzau.
Cei trei bebelusi abandonati au fost preluati de asistenti maternali profesionisti din reteaua DGASPC, care au de acum rolul  de a-i suplini în responsabilitati pe parintii lor naturali, care au decis sa-i lase în grija altora.

 

loading...