vineri, 14 august 2020

Trans Bus va deveni operator unic de transport în comun al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară ,,Buzău-Mărăcineni”

Operatorul municipal de transport în comun se va extinde şi anul viitor în mai multe comune ale judeţului. Aceasta pentru că admi­nistraţiile locale din mai multe comune din apro­pierea municipiului Buzău şi-au exprimat, la cererea locuitorilor acestora, dorinţa de a beneficia de transport către şi dinspre oraş cu autobuzele Trans Bus. De asemenea, mai multe consilii locale au votat hotărâri de aderare la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară “Buzău-Mărăcineni”, iar anul viitor, Trans Bus va semna un contract de servicii publice prin care va deveni unic operator de transport în comun pentru al acestei structuri asociative.

Managementul Trans Bus lucrează deja la acest contract, spune directorul operatorului municipal de transport în comun, Gică Toader: ,,La anul vom semna acel contract de servicii publice, respectând cerinţele Regulamentului 1370 din 2007, privind serviciile publice de transport feroviar şi rutier de călători, prin care vom deveni unic operator pentru ADI. Contractul se va derula pe şase ani de zile. Se lucrează la acel contract, pentru că cerinţele sunt altele. Contractul va avea indicatori şi obiective, care vor fi monitorizate foarte atent, având ca obiectiv final executarea serviciului în condiţii de calitate, siguranţă şi confort”, spune Toader.

Pentru a face faţă cerinţelor unui assmenea contract, Trans Bus va achiziţiona un număr însemnat de autobuze şi va crea noi locuri de muncă, prin angajarea de şoferi. Societatea va achiziţiona, cât de curând, încă 15 autobuze second-hand, pe care le va folosi imediat după ce Trans Bus se va extinde către alte comune limitrofe ale Buzăului. În acest fel, parcul auto al societăţii Trans Bus va fi format din 110 maşini. La acest moment, Trans Bus are peste 170 de şoferi, iar ultimele angajări au fost făcute pentru ultimul lot de autobuze marca Mercedes Citaro.

 

loading...
error: Content is protected !!