vineri, 14 august 2020

Trans Bus înnoieşte o treime din flotă

Trans Bus se află într-un continuu proces de dezvoltare, în condiţiile în care, de la jumătatea lunii august, după retragerea de pe traseele din oraş a microbuzelor, a devenit unic operator de transport în comun din municipiu. Mai mult, societatea va obţine, începând de anul viitor, acelaşi statut pe întreaga arie de operare a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară “Buzău-Mărăcineni”, motiv pentru care conducerea Trans Bus şi-a propus o înnoire substanţială a flotei, res­pectiv înlocuirea a cel puţin 30% dintre autobuzele pe care le deţine.

,,Ne propunem şi înlocuirea a cel puţin 30% din autobuze din flotă, în special pe cele marca BMC, pentru că sunt probleme cauzate de vechime, de uzură şi de calitatea autobuzului, ca marcă. Autobuzele electrice, atunci când vor veni, vor fi folosite doar pe Buzău. Cu autobuzele din oraş care vor fi înlocuite de cele electrice, o să încercăm să ne extindem în continuare în cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară. În planul de investiţii o să avem în vedere şi autobuze noi pentru înnoirea parcului auto, care se va face practic în două etape: o dată cu autobuzele electrice şi o dată cu… să vedem pe ce o să mergem, că vor fi Euro 6, sau ­hi­brid sau alimentate cu gaz natural comprimat, rămâ­ne să analizăm. Oricum, vom înnoi flota Trans Bus”, a declarat directorul societăţii, Gică Toader.

Pe de altă parte, spre sfârşitul anului viitor sau începutul anului 2020 vor fi achiziţionate şi autobuze electrice, care vor fi cumpărate o parte prin Ministerul Dezvoltării Regionale, altă parte prin Programul Operaţional Regional 2014–2020. ,,Vom avea şi autobuze electrice, o parte din ele, nouă la număr, vor fi achiziţionate prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, care în ­partene­riat cu primăriile a organizat această licitaţie şi vom primi cele nouă autobuze electrice, iar celelalte autobuze vor fi achitate cu fonduri europene prin Programul Opera­ţional Regional. Deci, vom avea nouă prin Ministerul Dezvoltării şi zece prin Programul Operaţional Regional”, a adăugat Gică Toader.

Până atunci, societatea va achiziţiona, cât de curând, încă 15 autobuze second-hand, pe care le va folosi imediat după ce Trans Bus se va extinde către alte comune ­li­mitrofe ale Buzăului. În aceste condiţii, parcul auto al societăţii Trans Bus va ajunge la 110 maşini.

loading...
error: Content is protected !!