Economic

Tot ce trebuie să știi despre iPhone 14 Pro Max înainte de a-l cumpăra

 În ultimii câțiva ani, să fii la curent cu noile telefoane iPhone a însemnat nevoia de a-ți upgrada smartphone-ul la un model Pro sau Pro Max. Și acest lucru este de înțeles în totalitate. Dacă vrei o calitate a camerei foto excepțională și o durată mai mare de viață a bateriei, seria de iPhone 14 ți le va oferi din plin.

Noua cameră de 48 de megapixeli, ecranul îmbunătățit și Dynamic Island sunt completări binevenite la cele mai recente telefoane Apple. Ultimul model apărut păstrează toată excelența lui 14 Pro, mergând un pas mai departe și adăugând un afișaj mai captivant și o durată de viață mult mai lungă a bateriei.

Chiar dacă aceste lucruri au un cost destul de mare, ține minte că investiția vine la pachet și cu o capacitate de stocare mai mare, cu design premium și cu specificații tehnice de care te vei îndrăgosti la prima utilizare.

Iată, pe larg, care sunt cele mai importante îmbunătățiri pe care le aduce noul model iPhone 14 Pro Max.

Ce înseamnă Dynamic Island, noua funcționalitate a iPhone 14 Pro Max

În română, traducerea literală este insula dinamică. Printre iubitorii de tehnologie, această structură este un adevărat răsfăț. În loc de celula neagră nefuncțională din partea de sus a ecranului, prezentă la vechile modele, acum te poți bucura de o funcționalitate sporită a întregii suprafețe a telefonului tău.

Este una dintre cele mai interesante caracteristici iPhone care au apărut în ultimii ani din mai multe motive:

  • asculți o melodie? Glisează în sus pentru a merge pe ecranul principal, iar aplicația ta de muzică se va minimiza în insula dinamică, pentru a afișa ilustrația albumului;
  • pornește un cronometru, iar insula dinamică va afișea o numărătoare inversă în direct, astfel încât să îl poți urmări cu ușurință;
  • insula dinamică arată, de asemenea, apelurile primite și comenzile pentru apeluri, solicitări Face ID, alerte de încărcare a dispozitivului, ferestre pop-up pentru conexiunea AirPods, indicații Apple Maps și multe altele.

Acestea sunt toate notificările care au existat dintotdeauna pe iPhone, dar Dynamic Island le oferă acum un spațiu mai practic de manifestare. Pe lângă simplificarea numeroaselor alerte ale iOS, le oferă o caracteristică distractivă și jucăușă, care este de-a dreptul fermecătoare pentru utilizatorii obișnuiți de iPhone, dar și pentru cei care testează pentru prima oară acest sistem de operare.

Cum te va cuceri designul noului iPhone 14 Pro Max

În esență, seamănă foarte mult cu înfățișarea modelului Pro Max al iPhone 12, dar și cu mai recentul iPhone 13. Apple rămâne fidel designului general pe care l-a folosit în ultimii trei ani și, cu toate că acest lucru ar putea să nu facă din modelul despre care vorbim astăzi o descoperire vizuală, caracteristicile fizice sunt foarte practice și elegante.

Cadrul din oțel inoxidabil este luxos, spatele din sticlă mată arată și se simte incredibil, iar detaliile mici – precum butoanele – sunt chiar mai rafinate decât te-ai aștepta. Cele mai multe smartphone-uri de astăzi au un finisaj frumos, dar cel mai recent model de iPhone poate fi plasat pe o treaptă mai sus.

Există o caracteristică de design unică pentru acest model. Este vorba despre dimensiunea acestuia. Măsurând 160,7 mm înălțime și cântărind 240 de grame, noul iPhone este unul dintre cele mai mari telefoane pe care le poți cumpăra. Asta se traduce printr-un ecran pe care te poți bucura din plin de serialele preferate.

Și dacă tot a venit vorba despre ecran, hai să vedem ce aduce nou cel mai recent telefon Apple.

Îndrăgostește-te de un ecran în culori vii și luminozitate extraordinară

Primul avantaj este dimensiunea afișajului expansiv de 6,7 inchi. Acest afișaj este unul OLED și are o rezoluție de 2796 x 1290 – care funcționează la aceeași densitate de pixeli de 460ppi ca iPhone 14 Pro, fratele său mai mic.

Și în acest caz, calitatea ecranului este excelentă. Culorile sunt vii și frumoase, textul este ușor de citit, iar ecranul este acum mai luminos ca niciodată. Chiar și în cele mai însorite zile, nu ar trebui să ai niciodată probleme când te uiți în ecranul telefonului.

Ultimul model din gama iPhone 14 păstrează, de asemenea, rata de reîmprospătare ProMotion de 120Hz introdusă de Apple în gama iPhone 13 Pro. Combinat cu natura fluidă a iOS 16, cele două funcționalități creează unul dintre cele mai fine și mai rapide telefoane apărute în 2022.

Și, desigur, iPhone 14 Pro Max este unul dintre primele iPhone-uri cu funcția de ecran permanent. Apăsarea butonului de pornire pentru a opri afișajul iPhone-ului tău arată acum o versiune estompată a ecranului tău de blocare. Acolo ai acces complet la notificări, widget-uri pentru ecranul de blocare, totul pe culoarea imaginii de fundal.

Avantaje și dezavantaje de care să ții cont

+ design premium;

+ afișaj spectaculos;

+ insula dinamică;

+ durată remarcabilă a bateriei;

+ funcția de ecran mereu activ;

+ sistem de camere incredibil;

+ performanță uluitoare;

–  prețul ridicat;

–  greutatea destul de mare pentru un smartphone pe care vrei să-l folosești timp îndelungat.

Articole similare