luni, 01 martie 2021

Top 4 sporturi preferate de români în timpul liber

Tu când ai dat ultima oară pe la sală? În regulă, poate că aceasta nu este cea mai potrivită întrebare pentru începutul de an, dar sperăm ca ai niște planuri în acest sens cât de curând pentru a da jos surplusul acumulat de sărbători. Și categoric nu ești singur. Tot mai mulți români se apucă de sport în ultima vreme, mai ales din moment ce le lipsește atât de mult mișcarea în aer liber. 

Potrivite atât pentru relaxare, cât și pentru menținerea sănătății și a unei greutăți optime, sporturile de mai jos sunt cele de mai îndrăgite de conaționali. Vezi care ți se potrivește și ție anul acesta. 

Alergatul 

Cunoscut și sub numele de jogging, acest sport poate fi practicat de aproape oricine, în condiții optime de siguranță și în aproape orice împrejurări. Nu-ți trebuie cine știe ce pregătire sau echipament, o pereche de pantofi sport pentru alergat fiind mai mult decât suficienți. Desigur, poți îmbunătăți experiența cu haine speciale, echipament de măsurare a pulsului sau un dispozitiv care să-ți permită să asculți muzică în timp ce alergi, dar ai grijă să nu pierzi din vedere esențialul. 

Alergatul este o experiență relaxantă și poate ajuta la pierderea kilogramelor în plus. Nu te forța și în timp îți poți crea o rezistență mai mult decât decentă la efort. Ia în calcul și suprafața pe care alergi, deoarece una prea dură poate în timp să dăuneze genunchilor. 

Ciclismul

Puțin mai complicat decât mersul pur și simplu pe bicicletă, ciclismul este un sport de anduranță, din ce în ce mai popular printre români. Acesta presupune totuși investiții considerabil mai mari decât joggingul. Vei avea nevoie de o bicicletă specială, cea lăsată de bunicul nefiind neapărat potrivită pentru toate traseele pe care le poți face. De asemenea vei avea nevoie și de echipament. 

Ciclismul poate fi practicat și pe cont propriu, dar va fi și mai interesant alături de alți pasionați. Sentimentul de libertate și de camaraderie pe care îl oferă va fi greu de egalat. 

Fotbalul 

Nici nu se putea ca tocmai sportul rege să lipsească din lista celor mai apreciate activități fizice de către români. La cât de urmărit este fotbalul în țara noastră, strâgând deopotriva familii și prieteni în fața ecranelor sau pe stadioane, era practic garantat că persoanele de toate vârstele vor vrea să-l practice în diverse condiții. 

Nici măcar nu necesită un nivel de rezistență fizică extraordinară, mai ales dacă alegi să ieși cu colegii după cursuri sau după birou. Acest sport este atât de versatil încât poate fi practic în condiții extrem de diverse, cu mingi profesionale sau chiar improvizate. Dacă totuși vrei să-l practici în condiții excelente, te poți interesa de porți de fotbal profesionale, terenuri de dimensiuni diverse

Fitness

Deși nu este în mod obișnuit încadrat ca sport, fitness-ul și tot ceea ce presupune mersul la sală sau exercițiile în aer liber sau chiar la domiciliu, este extrem de benefic atât pentru organism, cât și pentru psihicul uman. De multe ori fitnessul este preferat și de persoanele care nu au talent la un sport anume sau care nu au o coordonare excelentă. Astfel, o mulțime de români aleg să meargă la sală sau să investească în echipament care să le permită să dezvolte un corp armonios chiar din confortul propriului domiciliu. 

Contează mai puțin ce sport preferi, atâta timp cât faci un efort conștient pentru sănătatea ta mentală și fizică. 

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/exercise-hobby-jog-jogger-7432/

loading...
error: Content is protected !!