joi, 09 iulie 2020

Tomiță, lăsat liber

Bogdan Toma, zis Tomiță, cel care l-a bătut pe un membru al clanului Pasăre într-o pensiune din Mărăcineni, în luna mai, va fi cercetat sub control judiciar, măsura fiind dispusă de procuror pentru o perioadă de 60 de zile. El a fost reținut miercuri de polițiști, pe bază de ordonanță, pentru lovire sau alte violenţe, în urma administrării materialului probator și a unei percheziții domiciliare.

Din investigațiile efectuate de polițiști a reieșit că în noaptea de 19 spre 20 mai, Tomiță ar fi intrat într-o unitate de cazare de pe raza localităţii Mărăcineni şi ar fi agresat un tânăr de 25 de ani, de asemenea din Buzău, care se afla în incinta unităţii. Câteva ore mai târziu era bătut cu bestialitate de trei membri ai clanului Pasăre, drept răzbunare, pentru corecția aplicată lui Gilbert Pasăre, prins de Tomiță în ca­mera închiriată la o pensiune din Mărăcineni. Rudele victimei au jurat răzbunare iar, în după-amiaza aceleiași zile și-au pus planul în aplicare.

Răfuiala sân­geroasă a avut loc în pro­ximitatea și în incinta barului Garofița, de la intersecția Bulevardului Unirii cu strada Patriei. După ce a încasat o ploaie de lovituri, Tomiță s-a refugiat în local însă atacatorii l-au urmărit și l-au bătut până a leșinat. Imediat după atac, agresorii au fugit iar personalul barului a anunțat poliția. Victima a fost preluată de ambulanță în stare de inconștiență și transportată la spitalul din Buzău, cu răni la cap, față și torace. Medicii l-au stabilizat, ulterior fiind transportat la un spital din București.

La câteva ore de la incident, polițiștii de investigații criminale de la Inspectoratul de Poliție Județean Buzău l-au prins și condus la audieri pe unul dintre agresori, Pantilimon Dulcă, de 24 de ani.

Bărbatul a fost reținut de polițiști pentru o perioadă de 24 de ore sub aspectul comiterii infracțiunilor de „tulburarea ordinii și liniștii publice”, „lovire sau alte violențe” și „distrugere”. Cei­lalți doi au fost inițial arestați în lipsă apoi prinși pe rând, în timp ce intenționau să fugă din țară, și trimiși în arest preventiv, alături de cel reținut la scurt timp după comiterea faptei. Cei doi, frați – în vârstă de 20, res­pectiv 27 de ani, Florin Leonard Mărgărit și Carol Mărgărit, intenționau să părăsească țara. Ultimii doi arestați sunt verii celui agresat în pensiunea din Mă­răcineni.

 

loading...
error: Content is protected !!