Politic

Toma, despre alianța cu PNL: „Nu e bună, dar e necesară“

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, susține că o coaliție a formațiunii sale politice, Partidul Social Democrat, cu Partidul Național Liberal, „nu este bună”, dar reprezintă o necesitate în  vederea realizării unei majorități parlamentare după alegeri. El a făcut aceste afirmații pe parcursul unei emisiuni difuzate de Digi24, ocazie cu care a anunțat că va  candida pentru încă un mandat în fruntea Palatului Comunal.

„Sigur voi candida, mai am lucruri de făcut. La ultimele alegeri am fost cel mai ales primar de municipiu din România, iar acum inclusiv în sondajele liberalilor, concurenţa mea de la Buzău, am 74 la  sută. Am trezit speranţa la Buzău şi vreau să duc proiectele pe care le-am început şi pe care nu le-am început mai departe (…) La alegerile din 2020, al doilea candidat de la liberali a avut 7 la sută şi eu 78 la sută, iar acum am 74 la sută şi al doilea potenţial candidat a fost cotat cu 9 la sută. Democraţia este democraţie, pe mine mă dezavantajează pentru că aş vrea să fie alegeri cu toată lumea”, a declarat primarul Constantin Toma.

Referitor la coaliţia dintre PSD şi PNL, Constantin Toma a subliniat că acest tandem reprezintă o necesitate: „Este o necesitate, nu este bine, unul e de stânga, unul e de dreapta, dar cu cine să facă PSD alianţă după alegerile din această toamnă? Vorbesc de alegerile generale şi apoi să faci guvernul… Deci nu ai cu cine guverna. Suntem obligaţi să fim împreună, nu văd altă variantă în momentul acesta. Se negociază, aţi văzut, conducerile celor două partide”, a mai afirmat primarul municipiului Buzău.

De altfel, aceasta nu este o luare de poziție singulară a primarului Buzăului în legătură cu alianța social-democraților cu liberalii. În luna septembrie a anului trecut, Constantin Toma era mult mai tranșant: „Ăștia de trei ani încoace au fost numai împotriva noastră. Personal nu sunt de acord. E foarte complicat. Aici am câștigat detașat și la municipiu și la județ toate alegerile. Lumea are încredere în noi, ne facem în continuare treaba și nu văd de ce am avea nevoie de niște oameni care au fost împotriva noastră în permanență, chiar dacă la nivel central domnii Ciolacu și Ciucă s-au înțeles și mai puțin în PNL, unde sunt mai multe partide de fapt”, declara Toma pentru HotNews.

El spunea că înțelege nevoia stabilității politice, dar că nu vede rostul unei alianțe electorale cu PNL după ce liberalii au făcut „tot felul de mizerii și plângeri penale”  împotriva sa, iar atacurile politice la nivel local s-au coborât la un nivel foarte jos: „Am fost bătaie de joc timp de trei ani. Nu sunt de acord, la Buzău vorbesc. Am competențe politice sunt prim-vicepreședinte la județ și sper să am și eu un cuvânt de spus. Interesul național la Buzău este să fim lăsați în pace și să ne vedem de treaba noastră. În ultimul sondaj la Buzău, PNL este la 10 la sută și AUR la 18 la sută. După alegeri să se facă alianțe, până atunci, fiecare pe picioarele lui”, mai spunea primarul.

Articole similare