luni, 01 iunie 2020

„Toamna buzoiană”, organizată mai devreme în acest an

Cea de-a treisprezecea  ediţie a târgului „Toamna Buzoiană”, eveniment organizat de Primărie Consiliul Judeţean şi Direcţia Agricolă, va acea loc mai devreme decât în anii anteriori, respectiv în perioada 19-23 septembrie, a anunţat, ieri, primarul Constantin Toma, deupă şedinţa de îndată a Consiliului Local. Acesta a explicat că decizia respectivă a fost luată pentru ca producătorii să aibă la dispoziţie o varietate cât mai largă de produse agricole pentru a le expune şi pentru a le vinde.

,,Invit pe toată lumea să vină, va fi o <Toamnă Buzoiană> de excepţie, cu foarte mulţi artişti, cu foarte mulţi meşteri populari, şi, bineînţeles, nelipsitul must. Meşterii vin, în principal, din judeţul Buzău, dar nu numai, avem şi din Ardeal, avem şi din Republica Moldova. Sper ca domnul ministru al Agriculturii, Petre Daea, să ne onoreze şi în acest an; ţin foarte mult la el pentru că este un ministru destoinic şi care face foarte multe pentru agricultura românea­scă. Spectacole vor fi în fiecare zi, am văzut că au avut un succes deosebit spectacolele de la <Drăga­ică>, pentru că s-au făcut, aşa cum ştiţi, cu zile dedicate. Aşa vom avea şi acum, seri speciale, cu mari artişti, din Republica Moldova şi din toată ţara”, a spus primarul Constantin Toma.

Acesta a mai precizat că speră ca, în urma concurenţei dintre producătorii participanţi la târg, preţurile produselor oferite spre vânzare să îi îmbie pe buzoieni ca o parte din aprovizionarea pentru toamnă să o facă la acest târg: ,,Intrarea va fi gratuită şi sper ca, prin concurenţa dintre producători, să fie şi preţuri mai mici pentru produsele care vor fi acolo. Sunt foarte mulţi producători din judeţul Buzău în mod special, de legume şi fructe. Am pus mai devreme, cam cu două săptămâni acest târg, pentru a avea produse cât mai multe, pentru ca buzoianul să se alimenteze pentru iarnă şi din acest târg de toamnă”, a mai declarat primarul Toma.

Tradiţia evenimentului <Toamna Buzoiană> a reînviat, după o pauză de mulţi ani, în 2016, în urma unui acord dintre Primărie, Consiliului Judeţean şi Direcţia Agricolă. Producătorii locali oferă spre vânzare fructe şi legume de sezon, preparate tradiţionale din carne şi lapte, must şi vin din podgoriile buzoiene, miere şi produse apicole, dulciuri de casă, produse meşteşugăreşti şi de artizanat.
,,Buzoienii sunt mândri, harnici şi plini de viaţă. Din 19 septembrie, la <Toamna Buzoiană> ne aprovizionăm pentru iarnă cu produse din Buzău şi ne veselim alături de cei mai renumiţi cântăreţi de muzică populară din ţară. Noi chiar le-avem pe toate!”, au scris organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului.

loading...
error: Content is protected !!