sâmbătă, 30 mai 2020

Tineri din opt ţări europene vin la Buzău pentru a învăţa cum trebuie să se pregătească pentru un interviu de angajare

   Patruzeci de tineri din opt ţări europene vin în această săptămâna la Buzău, în cadrul unui program derulat cu fonduri europene, având drept scop dezvoltarea competenţe­lor necesare interviului de angajare.

   „Tell Me About You“ este derulat de Asociaţia Hair Redivivus Buzău şi se bazează pe schimbul de experienţă între cei 40 de tineri din Bulgaria, Cehia, Grecia, Italia, Letonia, Macedonia, Spania şi România. Proiectul urmează să se deruleze în perioada 27 februarie-8 martie, la Sărata Monteoru şi Buzău.

   „Proiectul se desfăşoară într-un context de criză economică, în care şomajul în rândul tinerilor cu vârsta între 18-25 de ani a depăşit 22 %, tinerii au carenţe în pregătirea şi susţinerea interviurilor pentru accesarea unei slujbe şi nu au competenţele necesare pentru a accesa piaţa muncii. Scopul proiectului este creşterea angajabilităţii tinerilor prin dezvoltarea competenţelor-cheie necesare pentru asigurarea unei calităţi superioare interviului de angajare”, a declarat Tolea Poştovei, responsabilul proiectului.

   „Tell Me About You“ îşi propune să ofere, celor 36 de tineri şi celor nouă lideri de grup din opt ţări europene un spaţiu comun de reflecţie asupra situaţiei şomajului, cooperării europene şi diversităţii culturale. De asemenea, se urmăreşte identificarea competenţelor-cheie necesare la angajare şi conştientizarea rolului lor în pregătirea interviului de angajare, dar şi dezvoltarea şi promovarea prin educaţie nonformală a unor modele teoretice şi practice a unor tehnici utile în pregătirea şi susţinerea interviului pentru angajare. 

loading...
error: Content is protected !!