Administrație

Țiclea: Structurile MAI, efective sporite și de 1 Mai

Prefectura Buzău anunță că efectivele structurilor aparținând Ministerului Afacerilor Interne vor fi suplimentate cu ocazia Zilei Internaționale a Muncii, sărbătorită pe 1 Mai.

Astfel, în week-end-ul care urmează, zilnic, peste 100 de poliţişti din toate structurile operative ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău vor fi angrenați în activitățile desfășurate pentru prevenirea faptelor antisociale urmând a beneficia, la nevoie, inclusiv de sprijinul luptătorilor de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale.

Totodată, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au fost constituite şi rezerve de intervenţie, gata să acţioneze ori de câte ori situaţia o va impune. O importanţă deosebită se va acorda și prevenirii evenimentelor rutiere. Poliţiştii rutieri vor acţiona cu toate dispozitivele din dotare, aparate radar, etilotest şi drugtest, pentru identificarea oricărui risc şi scoaterea din trafic la timp a conducătorilor auto ce ar putea reprezenta un risc pentru circulaţia pe drumurile publice.

Alături de polițiști vor fi și peste 150 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău, care vor fi zilnic la datorie, cu misiunea principală de a acorda sprijin și îndrumare cetățenilor care se vor afla în spațiile publice,  precum şi în scopul menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă pentru cei care vor alege județul Buzău drept destinaţie în vederea petrecerii weekendului sau care aleg să participe la manifestațiile cultural artistice și sportive ce vor avea loc în această perioadă.

Efective de jandarmi vor patrula zilnic independent sau în sistem integrat în zonele de agrement Haleş – Ciolanu și Vulcanii Noroioși și vor asigura capacități de intervenție pe întreg teritoriul județului Buzău pentru a se asigura o reacție rapidă în soluționarea oricăror incidente ce intră în sfera de competență a instituției.

Totodată, peste 150 de pompieri cu 50 de mijloace tehnice sunt pregătiți să gestioneze eventualele situații de urgență ce pot să apară în această perioadă a week-end-ului cu 1 Mai.

„Sper ca de starea de normalitate de care ne-am bucurat în timpul Sărbătorilor Pascale să avem parte și în aceste zile, când românii petrec de 1 Mai. Vreau să-i asigur pe cetățenii județului Buzău că structurile MAI vor fi la datorie și vor acționa cu efective și resurse sporite, mai ales în zonele cunoscute cu potențial de aglomerare. La Instituția Prefectului se va asigura program de permanență operațională 24 din 24 de ore iar structurile MAI vor fi pregătite să intervină atât pentru a menține ordinea publică, dar și pentru a acorda sprijin cetățenilor  aflați în eventuale situații de urgență”, a declarat prefectul județului Buzău Daniel Țiclea.

Articole similare