ActualitateCultură

Teatru: „Căsătoria”, de la ora 19.00

„Căsătoria”, un  spectacol, construit ca „o satiră socială asupra vieții, a vieții lipsite de sentimente sincere, a unei căsătorii din interes, fără dragoste și responsabilitate”, în interpretarea actorilor trupei  Teatrului Municipal „Bacovia” va avea loc în această seară, de la ora 19.00, pe scena Teatrului „George Ciprian”.

Piesa subliniază faptul că omul nu s-a schimbat, iar banii au aceeași forță asupra noastră indiferent de context, epocă sau spațiu geografic. „Oamenii nu s-au schimbat, s-au schimbat împrejurările, iar omul, ca esență, a rămas același. Banii și diavolul, omul și societatea, valorile, obiceiurile și tradițiile, biserica, toate au devenit reguli nescrise, care-i formează omului gândirea”, transmit reprezentanții teatrului.

Piesa este o adaptare după N. V. Gogol, în traducerea lui Pavel Savin și regia Slaviei Sambriș, care a scris și scenariul și a realizat adaptarea. Scenografia aparține lui Răzvan Bordoș; asistent scenografie: Andreea Diana Nistor și asistent regie: Iulian Bubuioc.

Articole similare