sâmbătă, 30 mai 2020

Târg de produse preparate cu fructe și legume achiziționate de la producătorii locali, la Școala nr. 1

La începutul acestei luni, elevii Școlii nr. 1 „Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu” au organizat un târg de produse preparate cu fructe și legume achiziționate de la producătorii locali. Acțiunea face parte din Proiectul „Mănâncă responsabil!”, ajunsă la cel de-al doilea an de desfășurare, care își propune conștientizarea copiilor și adul­ților privind necesitatea consumului responsabil de alimente și încurajarea consumului de alimente de la pro­ducătorii locali.

Fiecare clasă a adus produse (aperitive sau dulciuri) preparate în casă, folosind fructe și legume achiziționate din piața producătorilor locali. Membrii comitetului eco au amenajat sala asemeni unui târg – produsele au fost aranjate pe standuri: fructe, legume, dulcețuri, aperitive, dulciuri. Tot ei au fost cei care au preparat salate de legume sau fructe, limonadă și au servit vizitatorii cu produse. La finalul activității, copiii, dar și adulții, au primit borcănele cu dulceață de dovleac sau miere, fructe.

În prima parte a activității a fost prezentat Proiectul ”MĂNÂNCĂ RESPONSABIL!”, coordonatorul național al proiectului (CCDG), țările implicate, obiectivele proiectului și rezultatele așteptate pe termen mediu și lung (PPT prezentat la întâlnirea comitetului eco), precum și activitățile realizate în anul I de proiect. Fiecare participant a primit câte un flyer de informare despre impactul alimentelor de sezon și locale asupra modului de a trăi sus­tenabil.

Proiectul a fost organizat de către patru cadre didactice ale Școlii nr. 1 și 43 de elevi, iar la târg au luat parte 200 părinți, 50 bunici, reprezentanții Prefecturii Buzău, Consiliului Ju­dețean, Primăriei Buzău, In­spectoratul Școlar Județean și Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei.

loading...
error: Content is protected !!