Administrație

Târg de mărțișoare cu ateliere muzicale, organizat de Primăria Buzău

Primăria Buzău sărbătorește debutul primăverii prin Târgul Mărțișorului – un eveniment care va reprezenta o referință culturală pentru publicul larg – care se va deschide pe 23 februarie, ora 10.00 la Centrul Iazul Morilor.

Pe lângă mărțișoarele tradiționale pe care le vor confecționa elevii, împreună cu cadrele didactice și partenerii Primăriei din mediul organizațiilor neguvernamentale, buzoienii vor avea parte și de „mărțișoare muzicale”. „Pe lângă mărțișoare și cadouri frumoase numai bune de dăruit, în cadrul Târgului vă veți putea bucura și de program artistic & ateliere de creație”, transmit reprezentanții Primăriei Buzău.

Astfel, în data de 23 februarie, ora 10.00, Adriana Dobrița și ansamblul folcloric „Balada” vor crea un ambient sonor plăcut pentru buzoienii care vor veni să cumpere mărțișoare. Același lucru se va întâmpla și după-amiază, când, de la ora 18.00, va cânta la târgul de mărțișoare Grand Allegro.

În data de 25 februarie, de la ora 18.00, gazdele au pregătit un atelier muzical cu Diana Ștefănescu, iar în ziua următoare, adică pe 26 februarie, tot de la ora 18.00 va avea loc un atelier muzical cu grupul vocal „Happy Kids”.

La târgul de mărțișoare organizat de Primăria Buzău vor mai fi prezente două ansambluri. Este vorba despre Ansamblul folcloric „Drăgăicuțele”, care va veni la Târgul de mărțișoare să bucure buzoienii cu cântecele lor, în data de 5 martie, de la ora 18.00, și Ansamblul folcloric „Moștenitorii tradițiilor”, care va concerta  pe 7 martie, începând, de asemenea, de la ora 18.00.

„Toate fondurile strânse în urma vânzării vor ajunge la semenii noștri care trăiesc cu deficiențe de vedere și auz, precum și la copiii instituționalizați din cadrul D.G.A.S.P.C”, transmit reprezentanții Primăriei Buzău.

Dincolo de scopul caritabil,  acest eveniment organizat de Primăria Buzău, Târgul Mărțișorului, pe de o parte promovează sărbătorirea unui obicei care în ultimul secol a suferit o serie de transformări, predominant în spațiul urban, iar pe de altă parte încurajează și creativitatea artistică și meșteșugul capabil, mai ales în rândul tinerei generații. Nu în ultimul rând, târgul aduce în atenția publicului buzoian o ofertă bogată prin unicitatea, creativitatea și diversitatea mărțișoarelor care sunt mare parte rodul creativității elevilor.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker