Sănătate

Târg caritabil pentru modernizarea Secției de Pediatrie a Spitalului Județean

Este al treilea an consecutiv când micuții de la Grădinița ERINO vând produse pe care le fac cu mânuțele lor, iar fondurile strânse la Târgul caritabil „Dorințe împlinite” vor fi donate Secției de Pediatrie a SJU Buzău. Prichindeii au lansat buzoienilor invitația de a participa vineri, 21 octombrie, la cea de-a treia ediție a Târgului caritabil „Dorințe împlinite”, organizat la sediul grădiniței din strada Mesteacănului, nr. 1 (lângă Hotelul B90), între orele 10.00 și 18.00.

Banii obținuți din vânzarea produselor făcute cu mult drag de copilași și de îndrumătorii lor, precum și sumele provenite din donații vor ajunge, așadar, la secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Buzău, pentru finalizarea lucrărilor de modernizare a secției care, în ultimii ani, a beneficiat de un amplu proces de modernizare și a fost dotată cu mobilier modern și echipamente medicale de ultimă generație, cu ajutorul fondurilor obținute printr-un proiect european și din sponsorizări primite din partea unor persoane fizice și juridice și a unor ONG-uri.

„Ne bucurăm că am reușit să reabilităm Secția de Pediatrie. Efortul a fost unul comun, iar micii pacienți se pot bucura acum de condiții hoteliere conform standardelor actuale. Pe această cale, doresc să mulțumesc tuturor celor care s-au implicat și ne-au sprijinit în acest demers, medicului șef secție, dr. Gina Anica, dar și celor care au contribuit prin donații, Grădinița ERINO fiind cel mai bun exemplu”, a transmis managerul Spitalului Județean, Claudiu Damian.

Printr-un proiect finanțat prin fonduri europene, SJU Buzău a achiziționat, pentru Secția Pediatrie, mobilier (paturi noi și noptiere prevăzute cu măsuțe de servit masa) și aparatură medicală nouă (EKG portabil, robot dezinfecție, lămpi UV). Totul a fost posibil grație implicării conducerii spitalului dar și a voluntarilor, care au pictat saloanele secției cu personaje din basme și nu în ultimul rând, celor care au oferit secției diferite donații, toate acestea contribuind la îmbunătățirea calității serviciilor medicale oferite micuților pacienți. În primul an, din donațiile strânse s-au achiziționat minifrigidere, lămpi UV, perne și monitor funcții vitale. Anul trecut, s-au achiziționat dulapuri pentru secție, iar anul acesta banii donați de prichindei vor fi de folos pentru finalizarea lucrărilor de modernizare a Secției de Pediatrie.

Articole similare