Monden

Taraful Rutenilor și Carmen Chindriș vin pentru prima oară la Buzău

Toate melodiile pe care le-ai fredonat vara aceasta la petreceri sau le-ai auzit la radio în interpretarea Tarafului Rutenilor alături de Carmen Chindris le vei putea cânta împreună cu aceștia! Bandul în vogă al acestei veri vine pentru prima oară la Buzău în formulă completă, alături de populara Carmen Chindriș, pe 2 septembrie,  la AfterCityBalkanic Buzău

,,Vă așteptăm la o seară incendiară, cu dans și voie bună, alături de Carmen Chindriș și Taraful Rutenilor. Piesele noastre au cucerit România! Acum vă vor cuceri și pe voi, buzoieni! Veniți să vă amin­tiți de ziua în care EL sau EA v-a sărutat, v-a scos la suc sau ați plecat la mare împreună! Ne vedem pe 2 septembrie!”, a fost mesajul transmis de artiști.

Spectacolul și muzica sută la sută live vor începe de la ora 20.00, însă organizatorii au o ofertă de bilete pentru cei care își rezervă din timp loc la eveniment. ,,Pre­țul biletelor variază între 150 de lei la categoria VIP și 100 de lei, însă grupurile de minim șase persoane care, până la data de 16 august, se hotărăsc să meargă la eveniment, își pot achiziționa biletele cu doar 80 de lei de persoană”, precizează unul dintre organizatori, Radu Fefceac.

Taraful Rutenilor s-a remarcat cu un stil aparte de a cânta, stil cu care adunat zeci de milioane de aprecieri în mediul online și multă voie bună, offline. Ei fac echipă excelentă cu Carmen Chindriș, o artistă pasionată de muzică de la 7 ani. Împreună au lansat un album care reînvie atmosfera interbelică și tot împreună au trecut la un alt stil. Unul cu iz amuzant și inedit. Așa îl descriu ei. Și pare că se bucură de un succes uriaș. Piesa ,,Ziua în care tu m-ai sărutat” a depășit 22 de milioane de vizualizări pe YouTube și  s-a auzit chiar și în cluburile de fițe din Capitală, iar luna viitoare se vor auzi și la Buzău.

Rutenii fac parte din ramura slavilor, desprinsă din marele trunchi indo-european. Există o teorie care susține că rutenii sunt urmași ai unor populații celtice slavizate. Astfel, în Evul Mediu, ei ar fi fost slavizați păstrându-și denumirea etnică de ruteni, la care se adaugă și cea de rușini. Explicația este prezentată de Paul Robert Magocsi în Encyclopedia of Rusyn History and Culture, care arată că primul termen, rutean, este folosit de popoarele neslave, iar cel de rusin este folosit de slavi, definind o populație distinctă slavă locuind în Regiunea transcarpatică.

De cealaltă parte, Carmen Chindriș cântă de la vârsta de 7 ani, este absolventă a Academiei de Muzică ,,Gheorghe Dima” din Cluj Napoca, Facultatea de Interpretare Muzicală, secția Canto.

Alături de Livius Lauruc s-a format Taraful Rutenilor, iar nucleul acestora este compus din opt instrumentiști. Având în vedere faptul că membrii tarafului fac parte din culturi diferite, acest aspect le permite să abordeze, cu ușurință, mai multe stiluri muzicale și să-și creeze un stil propriu. Carmen Chindriș și Taraful Rutenilor au lansat și un album, ,,Floare Rară”, cu zece piese compoziții proprii, toate în manieră interbe­lică, care vor fi incluse și ele în show-ul de pe 2 septembrie.

Articole similare