Actualitate

Tâlhărit de un cunoscut în miez de noapte

Un buzoian, de 34 de ani, a fost la un pas să rămână fără bani și fără telefon la sfârșitul săptămânii trecute. Vineri noapte, în timp ce se afla la serviciu, în parcul de distracții din Piața Dacia, bărbatul a fost vizitat de un cunoscut care lucrase și el în aceeași locație. Din vorbă în vorbă, știind că are bani din încasări, acesta din urmă i-ar fi propus să-i împartă. Cum nu a reușit să fie convingător, s-a trecut la amenințări, bărbatul de 34 de ani fiind deposedat de telefon și de o sumă de bani. Imediat ce agresorul a plecat, victima a cerut ajutor unui cunoscut pentru a suna la 112. Imediat, agresorul a fost dat în consemn în zona centrală a orașului, fiind identificat la scurt timp de un echipaj de jandarmi.

Tânărul, de 28 de ani, care nu era cunoscut cu un CV infracțional, s-a ales acum cu dosar penal, fiind și arestat preventiv pentru 30 de zile.

În noaptea de 04/05 iunie a.c., în jurul orei 00.45, un bărbat a sesizat prin S.N.U.A.U. 112 că ar fi fost deposedat, prin acte de violenţă, de telefonul mobil şi banii pe care îi avea asupra sa.

De îndată, la faţa locuţui a fost direcţionată o echipă de poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale de la Poliţia municipiului Buzău, care a demarat cercetări pentru identificarea şi depistarea agresorului.

Din investigaţii a reieşit că bănuit de comiterea faptei este chiar un cunoscut al părţii vătămate, stabilind că este vorba de un buzoian, în vârstă de 28 de ani.

În timp ce se aflau în zona centrală a municipiului, cei doi au avut o scurtă conversaţie, ulterior bănuitul adresându-i ameninţări cu acte de violenţă pentru a-l determina să îi dea bunurile pe care le are asupra sa – telefonul mobil, bani.

Bănuitul a părăsit locaţia, aşa că a fost dat în consemn întregului dispozitiv de ordine şi siguranţă publică, în scurt timp fiind depistat de către un echipaj de jandarmi, în zona comiterii faptei.

Prejudiciul a fost recuperat şi restituit păgubitului – un bărbat de 34 de ani, din municipiul Buzău.

În urma probatoriului administrat, poliţiştii l-au reţinut pe tânăr pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată. Ulterior, instanţa a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile„, precizează IPJ Buzău.

Articole similare

error: Continut protejat!!