luni, 01 iunie 2020

Taberele din judeţ se deschid săptămâna aceasta

Solicitările de până acum acoperă 65 la sută din capacitate

Elevii vor încerca să profite la maximum de vacanţa de vară, iar una dintre variantele pentru care vor opta este tabăra. Sezonul se va deschide săptămâna aceasta, în judeţul Buzău existând trei centre la Poiana Pinului (285 de locuri), Arbănaşi (120 locuri) şi Monteoru (90 locuri), care sunt pregătite, chiar dacă anul acesta nu au fost aprobate investiţii.

Solicitările de până acum acoperă 65 la sută din capacitate

Elevii vor încerca să profite la maximum de vacanţa de vară, iar una dintre variantele pentru care vor opta este tabăra. Sezonul se va deschide săptămâna aceasta, în judeţul Buzău existând trei centre la Poiana Pinului (285 de locuri), Arbănaşi (120 locuri) şi Monteoru (90 locuri), care sunt pregătite, chiar dacă anul acesta nu au fost aprobate investiţii. Şeful Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret, Cristi Vioiu, susţine că în taberele sus menţionate condiţiile sunt destul de bune, iar în momentul de faţă solicitările au ajuns la 65 la sută din capacitate. Au fost aprobate zece serii de tabere, iar pentru pentru o zi în locaţiile respective elevii vor plăti 61 RON. În preţ sunt incluse cazarea, cele trei mese, asigurarea şi asistenţa medicală.

„Nu vor exista probleme în ceea ce priveşte deschiderea celor trei tabere, deoarece lucrările de modernizare au fost făcute încă de anul trecut. Avem totul pus la punct şi aşteptăm cât mai mulţi elevi să îşi petreacă o parte din vacanţă la noi. Având în vedere numărul solicitărilor de până acum, este un semn bun că lumea începe să îşi revină financiar şi se îndreaptă către sectorul recreere şi divertisment. Faţă de anul trecut, la cazare preţul a scăzut cu 4 RON, dar în schimb la masă a crescut cu 3 RON, din cauza inflaţiei şi a preţului alimentelor”, ne-a declarat Cristi Vioiu.

Directorul D.J.S.T. a precizat că se află în negocieri cu o Fundaţie din Austria, care a obţinut fonduri europene pentru a duce 3.500 de copii săraci în tabere. Dacă se va semna contractul, atunci din trei în trei zile vor veni grupuri la Poiana Pinului, Monteoru şi Arbănaşi.

Articolul precedentAtlantis 18.06
Articolul următorBus Party 18.06
loading...
error: Content is protected !!