sâmbătă, 16 ianuarie 2021

FOTO: Sute de buzoieni au luat parte la dezvelirea statuii lui Alexandru Marghiloman

Astăzi, 27 martie, ziua în care în urmă cu 100 de ani s-a semnat unirea Basarabiei cu România, la Buzău, a fost dezvelită statuia lui Alexandru Marghiloman, omul politic care a jucat un rol important în realizarea Marii Unirii. Evenimentul a avut loc chiar la Vila Albatros, fosta reședință a primului ministru, loc în care buzoianul primea vizitele Reginei Maria și ale lui Nicolae Iorga.

Cu această ocazie a avut loc o ceremonie militară și religioasă dedicată dezvelirii statuii fostului prim-ministru al României – Alexandru Marghiloman, monument realizat de artistul buzoian Ciprian Dominoschi. Sute de buzoieni au luat parte la eveniment. Alături de autoritățile locale, la ceremonie fost prezentă și nepoata lui Alexandru Marghiloman, Irina Vlăduca Marghiloman.

MAI MULTE ÎN ZIARUL DE MAINE

2 COMENTARII

  1. Cum ar putea suna mesajul decât “Bravo Domnule Primar”….mergeți pe drumul asta și o sa ieșiți la pensie de la Primărie.Felicitari. Felicitări. Felicitări.

  2. Un eveniment deosebit prin care a fost scoasa in evidenta personalitatea marelui om politic al vremii, premierul unirii Basarabiei cu Romania, alături de ceilalți oameni politici si cetățeni romani, lordul valah cum i se mai spunea, a fost cinstit prin dezvelirea statui care îl reprezintă.
    Buzoienii au arătat ca se poate demonstra prin fapte concrete ca unirea Moldovei cu Patria Mama poate sa constituie un proiect de tara, astfel încât fiecare murmur al celora care se considera cu adevărat romani sa se transforme in act politic național.
    Felicitări celor care au depus suflet, dăruire, munca si iubire ca acest eveniment sa aibă loc așa cum a fost el programat. Deci se poate!

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!