vineri, 03 iulie 2020

FOTO: Sublocotenentul post-mortem Mădălin Stoica, căzut la datorie acum un an în Afganistan, comemorat de familie şi colegi

Au curs iar lacrimi de durere! Vineri, la sediul Batalionului 47 Comunicaţii şi Informatică „General Nicolae Petrescu”, a avut loc o ceremonie de ­come­morare a sublocotenentului post-mortem Mădălin Stoica, căzut la datorie în data de 15 septembrie 2017, în Afganistan. Cu acest prilej a fost dezvelită şi o placă comemorativă în memoria tuturor eroilor Batalionului 47 Comunicaţii şi Informatică „General Nicolae Petrescu”. „Pierderea unui camarad este o grea încercare pentru noi toţi. De aceea, orice am spune în aceste momente, nu vom putea alina durerea celor cărora sublocotenentul post-mortem Stoica Mădă­lin, căzut la datorie în Afganistan, le-a fost soţ, tată, rudă, prieten sau coleg”, a spus generalul de brigadă Gheorghiţă Vlad, comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica”.

La ceremonie au participat membri ai familiei, foşti camarazi de misiune şi personal militar şi civil din cadrul Diviziei 2 Infanterie „Getica”.

Mădălin Stoica a decedat în urma unui atac asupra unei patrule româneşti care executa o misiune în regiunea Kandahar din Afganistan. Alţi doi militari români sunt răniţi. Militarul, de 41 de ani, era căsătorit şi avea un copil. Se afla la prima ­mi­siune în teatrele de operaţii şi era angajat al M.Ap.N. din anul 2002.

În acelaşi atac cu maşină capcană asupra patrulei au fost răniţi doi militari. Ei se aflau într-un convoi de patru autovehicule MRAP (Mine-Resistant Ambush Protected) când un autovehicul capcană a intrat în blindatul lor.

În memoria sanitarului Mădălin Stoica, încadrat în cadrul Batalionului 47 Comunicaţii şi Informatică „General Nicolae Petrescu”, camarazii săi din Batalionul de Protecţia Forţei „Vulturii Carpaţilor” au dat numele lui unui poligon de tragere din Baza ­Ae­riană din Kandahar-­Afgani­stan.

loading...
error: Content is protected !!