Administrație

Studenții din Buzău vor beneficia de reduceri la abonamentele Trans Bus

Studenților în vârstă de până la 26 ani, înmatriculați la instituțiile de învățământ superior acreditate de pe raza municipiului Buzău, li se vor elibera abonamente lunare subvenționate cu 50 la sută de către Consiliul Local, pe toate traseele, pe un an calendaristic, conform unui proiect de hotărâre al Primăriei Buzău. Studenții trebuie să prezinte carnetul și legitimația cu mențiunea „curs de zi” sau IF (învățământ cu frecvență), certificate prin semnătura și ștampila unității de învățământ emitente, însoțit de actul de identitate. Studenții orfani sau proveniți din casele de copii beneficiază de gratuitate la transportul cu autobuzele Trans Bus.

Municipalitatea speră ca, prin această măsură, tinerii să fie tentați să își continue studiile superioare și, mai ales, să facă acest lucru la facultățile din oraș, pentru ca mai apoi să aleagă să profeseze tot la Buzău. „Având în vedere că municipiul Buzău împreună cu Universitatea Dunărea de Jos din Galați și Liceul Tehnologic Dimitrie Filipescu din Buzău au demarat procedurile necesare realizării unui Centru de Excelență pentru Învățământul Dual Profesional și Universitar, am hotărât să luăm unele măsuri care pot ajuta și susține acest proiect, respectiv atragerea de studenți la instituțiile de învățământ superior din municipiul nostru.

Astfel, ar fi de bun augur implicarea autorității publice locale în acordarea de facilități la transportul public efectuat de societatea Trans Bus SA și studenților care frecventează cursurile la zi în orașul nostru. Acest lucru va aduce beneficii învățământului buzoian, prin posibilitatea creșterii numărului de studenți și, implicit, al economiei orașului, prin cooptarea absolvenților în firmele și instituțiile buzoiene”, se arată în referatul proiectului de hotărâre.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker