luni, 30 noiembrie 2020

Sprijn financiar de la Guvern pentru tânărul rănit în explozia de pe Aleea Insulei

Guvernul a aprobat, marţi, acordarea unor ajutoare de urgenţă în valoare de 787.500 de lei, pentru sprijinirea a 241 familii şi persoane singure care se află în situaţii de necesitate.

„Persoanele care vor primi aceste ajutoare sunt în situaţii deosebite, cauzate de incendii, inundaţii, ploi abundente, alunecări de teren, probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială”, se arată într-un comunicat al Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale (MMJS).

Din judeţul Buzău sunt cinci care vor primi, în total, 24.000 lei.

2.000 lei vor ajunge la un bărbat din satul Băbebi, comuna Topliceni, 5000 lei îi va primi o buzoiancă din Blăjani, 3000 lei au fost alocaţi pentru o femeie din comuna Luciu, 4000 lei pentru un buzoian din Cărătnăul de jos, comuna Săruleşti, iar 10.000 lei au fost alocaţi de Guvern familiei tânărului rănit în explozia din luna martie din blocul de garsoniere de pe Aleea Insulei, din Unirii Sud, municipiul Buzău.

Deflagraţia s-a produs din cauza unei acumulări de gaze şi a fost extrem de violentă, fiind avariate şi câteva maşini din parcare, dar şi clădiri din apropiere. Explozia s-a produs la etajul al doilea al unui bloc din cartierul Insula din Buzău. A fost atât de puternică, încât a smuls zeci de uşi şi ferestre, care au căzut peste maşinile parcate în apropiere. Proprietarul apartamentului în care a avut lor explozia a suferit răni grave.

Potrivit MMJS, ajutoarele de urgenţă vor fi acordate astfel:

– 194.800 lei pentru 42 familii şi persoane singure din judeţele Bacău, Botoşani, Buzău, Cluj, Dâmboviţa, Galaţi, Hunedoara, Neamţ, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Vaslui, Vâlcea şi Vrancea, care se află în situaţii de necesitate cauzate de incendii;

– 30.500 lei pentru şapte familii din judeţele Buzău, Prahova şi Satu Mare, care se află în situaţii de necesitate cauzate de inundaţii, ploi abundente şi alunecări de teren;

– 562.200 lei pentru 192 familii şi persoane singure din judeţele Arad, Argeş, Bacău, Botoşani, Brăila, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Neamţ, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vâlcea şi municipiul Bucureşti, care se confruntă cu situaţii deosebite cauzate de starea gravă de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială.

loading...
error: Content is protected !!