Sănătate

Spitalul Județean, un nou concurs pentru medici

Spitalul Județean de Urgență Buzău (SJU) face o nouă încercare de a micșora deficitul de personal cu care se confruntă de ani buni și scoate la concurs aproape 30 de posturi pentru medici. În ciuda investițiilor majore făcute în ultimii ani cu sprijinul Consiliului Județean Buzău și a numeroaselor bonificații și facilități acordate medicilor nou-veniți în echipă, unitatea medicală reușește cu greu să atragă specialiștii.

Astfel, SJU Buzău scoate la concurs 27 de posturi pentru medici cardiologi, oncologi, neonatologi și ATI, dar la fel de doriți sunt și ceilalți specialiști și rezidenți, SJU Buzău fiind acreditat și pentru formare de rezidenți. Concret, SJU Buzău are disponibile posturi vacante pentru trei medici cardiologi, dintre care doi pentru Secția Cardiologie și unul specializat în cardiologie intervențională pentru compartimentul Terapie Intensivă Coronarieni. De asemenea, de trei medici este nevoie și în specialitatea oncologie, doi pentru secția Oncologie Medicală și un post pentru Cabinetul Oncologie din Ambulatoriu.

De câte doi medici specialiști este nevoie pentru secțiile Neurologie și ATI, iar câte un post vacant a fost scos la concurs pentru specialitățile pediatrie, radiologie și imagistică medicală, diabet, nutriție și boli metabolice pentru sceția Secţia Pediatrie, Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală și Cabinetul de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice din Ambulatorul integrat al spitalului. Tot câte un post de medic este scos la concurs pentru cabinetele ORL și Pediatrie din cadrul din cadrul Centrului Multifuncțional Pârscov (secție exterioară a SJU Buzău).

Cea mai mare nevoie este de pentru secția UPU-SMURD, care în urma noilor investiții se va extinde și va fi nevoie de un număr dublu de personal.

Cine poate participa la concurs

La concursul care se va organiza pentru ocuparea celor 27 de posturi vacante la SJU Buzău se pot prezenta medici cu drept de liberă practică, specialişti sau primari confirmaţi în specialitatea respectivă, dar și rezidenţi aflaţi în ultimul an de pregătire în specialitatea în care s-a publicat postul, iar dosarele de concurs se pot depune la Serviciul Resurse Umane al SJU Buzău până pe data de 21 iulie. Dosarul de înscriere trebuie să conțină o cerere în care se menţionează postul pentru care candidatul dorește să concureze, copia xerox de pe diploma de medic şi adeverința sau certificatul de confirmare în gradul profesional, copia certificatului de membru al organizaţiei profesionale cu viza pe anul în curs, dovadă din care să rezulte că nu a fost sancționat de Colegiul Medicilor din Romania, acte doveditoare pentru calcularea punctajului prevăzut în anexa nr. 3 la Ordin, cazierul judiciar, certificat medical din care să rezulte că este apt din punct de vedere fizic şi neuropsihic pentru exercitarea activităţii aferente postului pentru care candidează, chitanța de achitare a taxei de înscriere la concurs în valoare de 150 de lei și copia actului de identitate în termen de valabilitate.

Articole similare