Sănătate

Spitalul Județean, preocupat de tratamentul ambulatoriu al diabeticilor

Spitalul Județean de Urgență Buzău vrea să reia activitatea cabinetului de Diabet, nutriție și boli metabolice, care, de cel puțin patru luni nu mai poate oferi servicii pacienților, având în vedere că singurul medic care  profesa aici a preferat să își continue activitatea în propria sa clinică. Chiar dacă medicul în cauză a promis că va oferi în continuare tratament pacienților la clinica privată, nu toți aceștia au beneficiat de asigurare medicală, astfel încât au fost persoane care au fost nevoite să vină în continuare la Spitalul Județean unde cei doi medici care asigură activitatea de acolo le-au acordat asistență.

,,În contextul în care persoanele diagnosticate cu diabet constituie una dintre cele mai vulnerabile categorii de pacienți la infecția cu virusul SARS-CoV-2, încercăm să facem tot ce putem pentru a-i ajuta să-și primească, la timp, tratamentul și îngrijirile medicale de care au nevoie. Din păcate, spitalul a rămas fără medic pentru cabinetul din Ambulator în urmă cu câteva luni, iar în perioada de vârf a pandemiei ne-a fost imposibil să găsim un înlocuitor, pentru a asigura continuitatea cabinetului”, a precizat managerul SJU Buzău, Claudiu Damian, pentru sanatateabuzoiana.ro.

După finalizarea unui nou ciclu de rezidențiat, conducerea unității ­me­dicale speră să atragă cel puțin un specialist tânăr, care să asigure activitatea cabinetului din Ambulatorul integrat. „Acum, că lucrurile s-au mai norma­lizat, am scos din nou la concurs un post de medic diabetolog și sper ca în condițiile în care o nouă serie de medici au finalizat rezidențiatul și au susținut ­exa­menul de specialist, în această perioadă, când li se eliberează certificatele care atestă obținerea acestui titlu, se pot alătura echipei noastre. Le oferim condiții foarte bune de lucru, o echipă pe care se pot sprijini la nevoie, facilități atractive de cazare, de instalare și de avansare în carieră. Chiar dacă Buzăul nu este centru universitar, sper că își vor evalua corect avantajele de a profesa în spitalul nostru. Căutăm oameni pe care să ne putem baza și cărora să le punem la dispozitie toate resursele de care au nevoie pentru a profesa în condiții de secol 21, le oferim sprijin financiar pentru a-și completa competențele și a avansa în profesie, pentru că noi credem că doar împreună putem să progresăm”, a mai precizat managerul SJU Buzău, Claudiu Damian, pentru sursa citată.

 

Articole similare