Din cauza cazurilor de gripă confirmate în judeţul Buzău în urma analizelor efectuate la Institutul „Victor Babeş“ în Spitalul Judeţean de Urgenţă a fost restricţionat sau chiar interzis accesul, începând de joi, 8 februarie, în secţiile unde bolnavii internaţi prezintă risc sporit de îmbolnăvire pe fondul unei imunităţi scăzute. Este vorba despre secţiile de Nou Născuţi, Obstetrică – Ginecologie, Chirurgie, Pediatrie, ATI şi Oncologie. În celelalte secţii, accesul se face controlat, fiecare pacient având voie la maxim un vizitator, iar vizita nu poate fi mai lungă de 10 minute. Astfel, accesul vizitatorilor în spital se va face în intervalul orar: 7,30 – 8,30 ; 15,00 – 16,00. De asemenea, vizitatorii trebuie să se echipeze corespunzător înainte de intrarea în salon, cu halat şi mască de protecţie.

Astfel de măsuri au fost stabilite în toate unităţile spitaliceşti din judeţ.

Decizia a fost luată după ce au fost confirmate la Buzău patru cazuri de gripă. Este vorba despre trei copii, de 2, 5 şi 14 ani, şi un adult de 47 de ani, pacienţii fiind domiciliaţi în Mărăcineni, Glodeanu Siliştea, Costeşti şi Mihăileşti.

Doi pacienţi au fost confirmaţi cu virus de tip A şi doi cu virus B, formele de boală fiind uşoare.

„Niciunul dintre pacienţi nu a fost vaccinat antigripal. Am atenţionat unităţile sanitare cu paturi şi am indicat să se orienteze şi  către acest diagnostic în diagnosticele care se pun”, a precizat medicul epidemiolog Carmen Scântei.

Până acum la Buzău s-au vaccinat aproximativ 19.000 de persoane, iar vaccinarea este în curs.

DISTRIBUIȚI
loading...