Medicul Dana Marinescu, medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice, cu competenţă în medicină de urgenţă, este noul director medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău. Ea va deţine această funcţie cu delegaţie, începând cu jumătatea acestei luni, când îşi va intra în atribuţii, până la organizarea unui concurs. Postul a rămas vacant după ce medicul primar ortopedie-traumatologie Dragoş Porumb a renunţat la funcţia de director medical,   extrem de solicitantă, pentru a se dedica profesiei de medic ortoped pe secţia Spitalului Judeţean şi la cabinetul său particular.

Medicul Dragoş Porumb a exercitat funcţia de director medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău din luna aprilie a anului trecut, după ce  postul devenise vacant ca urmare a pensionării fostului director, dr. Paraschiv Stanciu.

Managerul Claudiu Damian a ţinut să sublinieze că a făcut echipă bună şi cu dr. Dragoş Porumb, căruia îi mulţumeşte pentru felul în care au colaborat. El îşi exprimă convingerea că va face o bună echipă şi cu dr. Dana Marinescu, şi că decizia şi subliniază că decizia numirii acesteia a fost luată în beneficiul pacienţilor.

Printre atribuţiile directorului medical al Spitalului Judeţean se numără monitorizarea calităţii serviciilor medicale acordate la nivelul spitalului, aprobarea protocoalelor de practică medicală, coordonarea activităţilor me­dicale desfăşurate la nivelul secţiilor şi implementarea programelor de sănătate şi tratament la nivelul spitalului.

Cum s-a făcut alegerea noului director medical al Spitalului Judeţean

Noul director medical, medicul Dana Marinescu a absolvit UMF „Carol Davila” Bucureşti şi este specializată în diabet, nutriţie şi boli metabolice, având competenţă în medicina de urgenţă prespitalicească. A absolvit şi un master în management sanitar şi profesează în Spitalul Judeţean Buzău din 2001. La început şi-a desfăşurat acti­vitatea în Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a unităţii medicale, iar din 2004 s-a transferat în Secţia de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, pe care o şi conduce.

Managerul unităţii ­me­dicale, Claudiu Damian, a declarat pentru sanatateabuzoiana.ro că are convingerea că vor face o echipă bună, pentru că „medicul Dana Marinescu a dovedit că este nu numai un medic cu o foarte bună experienţă profesională, ci şi o persoană serioasă, dedicată, ambiţioasă, perseverentă, meticuloasă şi foarte conştiincioasă. Eu cred că se încadrează perfect în profilul pe care trebuie să-l aibă un director medical al unui spital de urgenţă, cum este al nostru. Dr. Marinescu este un medic tânăr, dar cu experienţa necesară atât în domeniul medical cât şi în management, deţine şefia Secţiei de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice şi a gestionat lucrurile foarte bine. Este medic primar, are o bună capacitate de înţelegere, ­ana­liză, sinteză şi evaluare a actului medical, este unul din specialiştii care nu lasă niciodată nerezolvat un lucru pe care l-a început”.

Pe de altă parte, medicul Dana Marinescu spune că a acceptat această solicitare ve­nită din partea conducerii spitalului ca pe o nouă provocare. ,,Este o provocare pe care am acceptat-o din dorinţa de a contribui la progresul unităţii medicale şi a serviciilor pe care le oferim pacienţilor. Sper să colaborez bine şi eficient cu toţi colegii, să demonstrăm că Spitalul Judeţean Buzău are profesionişti de valoare, atât luaţi individual, cât mai ales în echipă, pentru că eu sunt de principiul că mai multe mâini, mai multe minţi şi mai multe păreri duc întotdeauna la soluţii bune. Vreau să fie o bună comunicare şi colaborare între toţi medicii, din toate specialităţile, o abordare mai prietenoasă faţă de pacienţi, pentru că aici suntem, de fapt, o familie”, a declarat pentru sanatateabuzoiana.ro noul director medical.

Demisia directorului ­me­­dical Dragoş Porumb vine într-o perioadă în care Spitalul Judeţean Buzău derulează o serie investiţii importante, cu fonduri atât din partea Consiliului Ju­deţean Buzău , cât şi europene. Decizia de înlocuire a trebuit să fie luată rapid pentru asigurarea continuităţii dar şi cu responsabilitatea că noul director va trebui să preia din mers toate aceste proiecte pe care să le ducă mai departe, bineînţeles împreună cu întreaga echipa managerială. „Avem, în perioada următoare, de implementat o serie de proiecte şi de finalizat mai multe investiţii, care vor aduce un plus de valoare, atât pentru personalul medical, cât mai ales pentru pacienţi. Eu cred că putem demonstra că la Buzău se pot face multe lucruri bune în domeniul medical, că se pot rezolva patologii complexe, că medicii tineri vor fi din ce în ce mai atraşi către noi, iar pacienţii nu vor mai fi nevoiţi şi nici nu vor mai dori să prefere spitalele din Capitală. Am convingerea că prin implicarea şi responsabilitatea fiecăruia dintre noi vom reuşi să fim mulţumiţi, atât noi cât şi pacienţii noştri, iar în acest demers îmi pun mari speranţe în capacitatea de comunicare şi management a dr. Dana Marinescu”, a mai declarat managerul SJU Buzău.

Noul director medical s-a întâlnit cu buzoienii care au dorit să-şi testeze glicemia

Peste 500 de buzoieni care au participat miercuri la campania denumită „Dreptul nostru la un viitor mai sănătos”,  desfăşurată pe platoul din Piaţa Dacia, au avut ocazia să stea de vorbă cu noul director medical al Spitalului Judeţean, care s-a implicat direct în buna desfăşurare a acestei acţiuni. Pe platoul Dacia fost amenajat un cort în care buzoienii au putut să îşi testeze gratuit nivelul glicemiei, beneficiind ­tot­odată de informaţii şi de sfaturi cu privire la diabet, din partea echipei de specialişti a SJU Buzău, din care au făcut parte  şeful secţiei de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice din cadrul SJU Buzău, medicul primar Dana Marinescu, actualul director medical,  împreună cu dr. Lorena Bădici, medic specialist cabinetul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice din cadrul ambulatoriului de specialitate al spitalului buzoian, precum şi cu personal medical mediu din cadrul secţiei.

Medicii diabetologi care au participat la acţiune se declară mulţumiţi de faptul că, în urma testelor efectuate, nu a fost depistat nici un caz de pacient suspect de diabet. Pe data de 14 noiembrie este marcată, în întreaga lume, Ziua Mondială a Diabetului, care anul acesta are ca temă diabetul gestaţional. În avanpremiera acestui eveniment, Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău a organizat, miercuri, 31 octombrie, o campanie de informare cu privire la importanţa prevenirii şi a diagnosticării precoce a diabetului, activitate la care au participat cadre medicale din cadrul secţiei de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice. Echipa ­me­dicală s-a aflat pe platoul din Piaţa Dacia între orele 10,00 şi 15,00. Crucea Roşie Buzău s-a alăturat personalului medical al SJU în această acţiune de prevenire a uneia dintre bolile care afectează aproape două milioane de români. La finalul acţiunii, dr. Dana Marinescu s-a declarat mulţumită de rezultate, precizând că efectele acţiunilor anterioare, care au avut tot caracter preventiv, au început să se vadă. Această campanie nu este prima, de Ziua Mondială a Diabetului ­fii­nd organizate în ultimii ani, astfel de caravane.

„Pe parcursul acţiunii pe care am desfăşurat-o astăzi (n.r. miercuri, 31 octombrie) am efectuat aproximativ 500 de teste pentru măsurarea glicemiei. Numărul persoanelor care ne-au vizitat pe durata celor cinci ore a fost mai mare decât în anii anteriori, dar cel mai important este că oamenii au început să conştientizeze riscurile diabetului şi să ţină cont de sfaturile primite de la specialişti în acest sens”, a precizat şefa secţiei de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.

1 COMENTARIU

 1. La Spitalul judetean Buzau printre alte mari lipsuri si probleme este si aceea ca nu exista colaborare medicala intre sectii;un bolnav internat pt patologie digestiva nu este tratat in paralel pentru celelalte boli pe care le are (mai ales cei in varsta )Medicii de la specialitatea respectiva nu sunt interesati de celelalte boli pe care le au pacientii in paralel si nu trateaza nimic in afara patologiei digestive de exemplu, lasand restul pe seama familiei,pacientului ”sa ia ce mai are de acasa ca si medicament”Sa nu mai vorbim daca bolnavul este imobolizat si face escare:
  Niste reguli IDIOATE ,asa zise Proceduri?? DUPA CUM AFIRMA DOCTORITELE DE LA MEDICALA nu permit sa fie tratati de escare bolnavii dinSectia Medicala DECAT LA CEREREA LOR CATRE SECTIA CHIRURGIE,care nu raspunde la solicitarile interne de tratament pt ca nu are timp SI ,nu sunt prevazute costuri in afara Sectiei.
  Tatal meu a murit de o luna sSI datorita tratamentului profesionist si PROCEDURILOR INTERNE ALE Spitalului din Buzau.
  Am gasit intelegere la dr. Dragos Porumb unde am ajuns rugandu-ma si implorand pe toti sa-l trateze pe tata si de escare dar, o singura pesoana-ACES DOCTOR nu se putea lupta cu tot Spitalul .
  In mod special asistentele, cu 1-2 exceptii sunt de o indolenta crasa,pot sa va spun cu dovezi foto dupa o luna petrecuta in Sectia medicala 1, recent in septembrie octombrie.
  Despre competenta unor doctorite ce sa mai vorbim? Cei capabili nu vin la Buzau ,stim cu totii, doar.

Comments are closed.