miercuri, 28 octombrie 2020

Spectacolul „Medea’s Boys”, cu buzoianul Vlad Ionuţ Popescu în distribuţie, marele premiu la „Joakim Inter Fest” din Serbia 

Ajuns la cea de a 14-a ediţie, Festivalul Internaţional „Joakim Inter Fest” din Kragujevac, Serbia a reunit anul acesta producţii din Slovenia, Serbia, Bulgaria şi România. Ţara noastră a fost reprezentată de spectacolul „Medea’s Boys” a Teatrului Apollo111 din Bucureşti, spectacol din distribuţia căruia face parte şi buzoianul Vlad Ionuţ Popescu.

Producţia regizată de Andrei Măjeri a câştigat în Serbia Marele Premiu „Joakim Vujic”, acesta fiind primul premiu internaţional obţinut de spectacolul „Medea’s Boys”. Festiva­lul „Joakim Inter Fest” a avut loc în perioada 8-13 octombrie.

Buzoianul Vlad Ionuţ Popescu este student în anul III la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale” şi actor al Teatrului Godot din Bucureşti. Pe lângă spectacolul „Medea’s Boys”, buzoianul mai joacă spectacolul Teatrului Naţional „Pădurea spânzuraţilor”, în regia lui Radu Afrim, şi a făcut parte din castul blockbusterului american „Voyagers” (alături de Colin Farrell şi Lily-Rose Depp, fiica lui Johnny Deep).

„Prin mijloace teatrale rafinate, actorii spectacolului Medea’s Boys interpretează motivele tragediei lui Euripide, aducând nu doar o nouă interpretare a mitului, ci şi una autentică vizavi de relaţia actuală dintre Europa şi lume. Spectacolul poartă o puternică implicare socială, dar acţionează şi pe un plan intim, emoţional şi captivează cu un paradox tipic teatrului: personajul Medeea este prezentat în întreaga sa complexitate prin jocul actoricesc al mai multor bărbaţi. Fiecare element al piesei contribuie la crearea unei poveşti impresionante legate de personajul mitic Medeea, care în numele răzbunării şi-a  sacrificat propriii copii”, se arată în motivarea organizatorilor „Joakim Inter Fest” pentru acordarea marelui premiului spectacolului din România.

loading...
error: Content is protected !!