Monden

Soția lui Andrei Duban, amintiri cu sora sa din copilăria de la Buzău

Cu ocazia zilei de naș­tere a surorii sale, buzoianca Grațiela Duban a povestit, pe pagina ei de socializare, câteva amintiri amuzante din copilăria petrecută de cele două la Buzău.

Grațiela are trei surori Bety, Alice și Ifigenia. Actrița, alături de Ifigenia, sora ei mai mare, se luau la bătaie frecvent, nu se înțelegeau mai deloc și se certau foarte des pe haine.

„<Ciola mea> sau <Dum­bo> (asta când voiam să o necăjesc) sau <Urecheata> este mai mare decât mine cu 1 an și 8 luni. Când am mai crescut nu chiar foarte mari, mai exact pe la vârsta adolescenței, lumea spunea despre noi că suntem gemene. Ce să vă mai spun despre ea, despre noi…? Nu am fost surorile care se înțelegeau perfect, ba, din contră ne luam la bătaie frecvent, ba că îmi lua blugii fără să mă întrebe (chiar dacă mă întreba tot nu îi dădeam pentru că îi lărgea eu fiind foarte slabă și așa purtând colanți pe dedesubt că să stea mai mulați), ba îi furam eu cizmele roșii cu toc (pe vremea aia nu ieșeam din casă fără tocuri) ,găseam noi orice motiv doar să ne certăm. Ceartă, ceartă dar dacă se lua cineva de mine, ea venea tot timpul să mă apere, eu întotdeauna mă bucuram când mama îmi spunea că vine Ifi vineri acasă (asta când ea era la facultate iar eu nu mai aveam cu cine să dorm, pentru că da până să cresc eu mare, cam pe la 20 de ani, am dormit împreună”, a povestit, soția lui Andrei Duban.

Mai mult de jumătate din viață și-a petrecut-o aproape „lipită” de sora ei, iar acum se văd rar, pentru că Ifigenia este în Belgia și Grațiela în România.

„Urecheato, Schilit te așteaptă la o <partida de bătaie> așa cum numai noi știm”

„Acum ne despart niște kilometri, ea fiind în Belgia, dar și așa nu ratăm ocazia uneori să ne mai certăm  de dragul vremurilor trecute. Cu ocazia zilei ei îi spun La mulți ani, sănătate, liniște sufletească și tot ce își dorește să i se întâmple, ca acum ceva ani, când îi dădeam ca și <cadou> blugii mei, asta își dorea. Oare asta înseamnă că am crescut mari, că ne-am maturizat? Oricum Urecheato, Schilit te așteaptă la o <partida de bătaie> așa cum numai noi știm să o facem … mint acum și Armin știe”, a completat mesajul către sora ei Grațiela.

Buzoianca Grațiela (Te­ohari) Duban s-a născut la Buzău pe 13 martie 1987. Și-a dorit să devină actriță încă din copilărie și visul i s-a împli­nit, urmând cursurile Liceului de Arte „Margareta Sterian” și apoi ale UNATC. A jucat în numeroase piese de teatru, dar și în filme. Primul ei job a fost cel de manechin, iar din primii bani câștigați și-a cumpărat o orgă de jucărie. În teatru a debutat în 2008, în piesa „Femeile din Trahis”, iar în film, în 2010, în pelicula „La bani, la cap, la oase”.

Articole similare