Actualitate

Șofer beat rupt, la volanul unui autobuz

1,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, atât a indicat alcooltestul în cazul unui șofer de autobuz oprit în trafic de polițiștii rutieri, șofer care avea „un comportament neadecvat în timp ce conducea pe o stradă din municipiu”, după cum precizează Biroul de presă al IPJ Buzău.

„În această seară, 31 martie, în timp ce exercita atribuțiile de serviciu, un echipaj de poliție al Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Buzău a observat că șoferul unui autovehicul destinat transportului de persoane avea un comportament neadecvat în timp ce conducea pe o stradă din municipiu. Polițiștii au efectuat semnal regulamentar de oprire și, în urma verificărilor, au stabilit faptul că șoferul este un bărbat în vârstă de 32 de ani, din Vadu Pașii. De asemenea, întrucât acesta emana halena alcoolică, polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest. Alcooltestul a indicat o valoare de 1,44 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a refuzat deplasarea la spital în vederea recoltării de probe de sânge. Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. La acest moment, cauza este analizată împreună cu procurorul de caz, în vederea dispunerii tuturor măsurilor ce se impun, conform legii”, precizează sursa citată, în stilul caracteristic.

Mai precis, șoferul în cauză conducea un autobuz Trans Bus pe ruta Buzău – Vadu Pașii și a fost oprit de Poliție pe șoseaua Vadu Pașii, nu departe de podul peste râul Buzău. Conform directorului operatorului municipal de transport călători, Gică Toader, șoferului i se va desface contractul de muncă. Acesta a devoalat și o minciună din comunicatul Poliției: șoferul beat a fost oprit în trafic la sesizarea directorului Trans Bus, după ce comportamentul său la volan a fost observat de o echipă de controlori de bilete aparținând societății de transport în comun, nicidecum de agenții de la Rutieră.

 

 

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker