marți, 22 septembrie 2020

Social-democraţii îşi aleg conducerea națională

Congresul extraordinar al Partidului Social Democrat are loc sâmbătă la Palatul Parlamentului, începând cu ora 10.00. Social-democraţii îşi aleg noua conducere, iar în competiţia internă pentru şefia partidului s-au înscris liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, şi fostul ministru de Finanţe Eugen Teodorovici.

Eugen Teodorovici a depus joi o cerere la Tribunalul Bucureşti în care solicita amânarea Congresului. În document, el a acuzat că actuala conducere interimară a PSD este una ilegitimă, doar el fiind ales legitim la Congresul din 29 iunie 2019 pentru funcţia de preşedinte executiv al partidului.  Tribunalul Bucureşti a respins vineri, ca inadmisibilă, solicitarea lui Teodorovici.

Potrivit programului transmis de către PSD, la eveniment vor susţine discursuri Marcel Ciolacu, Gabriela Firea, Paul Stănescu, Lia Olguţa Vasilescu, Radu Moldovan, Decebal Făgădău, Gabriel Zetea, Dumitru Buzatu, Daniel Băluţă, Dragoş Benea, Victor Negrescu, Vasile Dâncu şi Sorin Grindeanu. Pe lista vorbitorilor nu figurează însă Eugen Teodorovici, singurul contracandidat al lui Marcel Ciolacu la şefia PSD.

De la 13.05 până la 14.00 se va desfăşura votul secret pentru alegerea conducerii naţionale a PSD, conform sursei citate. Procesul verbal cu echipa câştitoare va fi citit, de la ora 14.00, de către preşedintele Comisiei de numărare a voturilor, Decebal Făgădău, iar la 14.05 va fi susţinut un discurs de către preşedintele ales al PSD.

Un număr de 1.509 delegaţi vor fi în 38 de centre teritoriale care vor fi amenajate în spaţii deschise care permit prezenţa a maximum 50 persoane, distanţate corespunzător. La Bucureşti va exista un spaţiu, al 39-lea, la Palatul Parlamentului, unde vor fi cel mult 20 de delegaţi. „În cele 38 de centre teritoriale vor exista urne, unde se va vota pe buletine de vot. Toate centrele teritoriale vor fi dotate cu aparatură audio-video pentru transmitere live a acestui eveniment, iar toată lumea va avea pe ecrane la imaginile din toate celelalte centre”, comunica, miercuri, conducerea social-democrată.

Cei 50 de delegați buzoieni la congres participă la lucrări din amfiteatrul din parcul Tineretului,vor vota în cabine de vot, vor avea la dispoziţie urne şi vor fi îndeplinite toate condiţiile privind  desfăşurarea  unui  scrutin, comunică PSD Buzău. „De asemenea, participanţilor li se va lua temperatura la intrarea în incintă, vor purta măşti şi vor fi respectate toate dispoziţiile legale privind distanţarea socială”, se arată într-un comunicat de presă al organiației județene a Partidului Social Democrat.

1 COMENTARIU

  1. Cronica unui congres aranjat,preopinentului nici dreptul la vorba nu i se da,da’ altminteri ce partide democratice avem noi,e valabil la toate partidele,mai putin ,sper,la usr.Cum sa evolueze societatea romaneasca cind nu exista nici un strop de competie adevarata in vreun domeniu?Nimeni nu cistiga cu-n discurs electrizant,cu propuneri de bun simt.Din pacate,doar praf,slogane desirate,discursuri citite tc.

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!