luni, 10 august 2020

Șoc cu repetiție: duelul SCM Buzău – CSM București, și în semifinalele Cupei României!

Handbalistele Gloriei nu scapă de CSM București în debutul viitorului sezon! Fetele lui Ovidiu Mihăilă au toate șansele să le întâlnească pe Cristina Neagu și Compania și în semifinalele Cupei României, așa cum s-a stabilit în urma tragerii la sorți de ieri.

Astfel, echipa buzoiană, calificată în premieră în Final Four-ul competiției, va întâlni, în penultimul act, câștigătoarea sfertului restant dintre CSM București și CSM Slatina, în timp ce, în cealaltă semifinală, Rapid București se va duela cu învingătoarea celuilalt sfert restant, SCM Rm. Vâlcea – Dacia Brăila.

Meciurile din semifinale ar urma să aibă loc pe 22 august. Deocamdată, Fede­rația nu a luat încă o decizie în privința gazdei Final Four-ului Cupei României. Cum este foarte greu de crezut că CSM București ar putea avea probleme cu ­ca­lificarea în disputa cu formația din Slatina, ar însemna că duelul dintre SCM Buzău și CSM București s-a repeta în mai puțin de o săptămână, cele două echipe urmând să se întâlnească, la Sala Sporturilor, pe 27 august, și în prima etapă a noului campionat al Ligii Naționale.

Ce noi adversare ar putea avea SCM Buzău și HC Buzău în noul sezon

Ieri a fost ultima zi în care echipele clasate pe primele două locuri în seriile Diviziei A s-au putut înscrie la turneele de promovare în Ligile Naționale.

10 din cele 16 echipe și-au exprimat intenția de a participa la aceste turnee, șase la feminin și patru la masculin. Astfel, pentru turneul feminin s-au înscris CSM Galați, HCF Piatra Neamț, Știința București, Dacia Mioveni, Activ Ploiești și Crișul Chișineu-Criș, în timp ce Neptun Constanța și CSM Tg. Mureș nu vor participa.

Sunt disponibile trei locuri pentru accederea în primul eșalon, dar ar putea să fie patru, dată fiind situația echipei HCM Slobozia, în pericol de desființare.

La masculin, echipele care s-au înscris sunt CSU Suceava, CS Magnum Botoșani, CSM Alexandria și Unirea Sânnicolau Mare. CS Med­gidia, Szejke Odorhei, U Cluj și CSM Oradea nu vor parti­cipa. Două echipe vor promova în Liga Națională, la capătul unui turneu în care, probabil, se va juca fiecare cu fiecare.

Federația nu a stabilit încă datele de desfășurare a turneelor.

loading...
error: Content is protected !!