ActualitateCultură

FOTO – VIDEO / Slujba de sfințire a apei, la Biserica Militară Buzău

În această după-amiază, în Ajunul Bobotezei, la Biserica Militară Buzău cu hramul „Pogorârea Sfântului Duh”, preotul paroh Alexandru Tudose și preotul Mihail Milea au oficiat  sfinţirea cea mare a apei numită şi Agheasma Mare.

Slujba sfinţirii celei mari a apei ne aduce aminte de Botezul Domnului în Iordan, când s-au deschis cerurile şi S-a arătat Sfânta Treime, dar şi de botezul cu care fiecare am fost botezaţi în numele şi iubirea Preasfintei Treimi.

La slujba sfinţirii celei mari a apei cei doi preoți s-au rugat  ca apa să fie „izvor de nestricăciune, dar de sfinţenie, dezlegare de păcate, vindecare de boli, diavolilor pieire, îndepărtarea puterilor celor potrivnice, plină de putere îngerească”. De asemenea, s-au  mai rugat  ca ea să fie, pentru cei ce vor fi stropiţi sau vor gusta din ea, „spre curăţirea sufletelor şi a trupurilor, spre vindecarea patimilor, spre sfinţirea caselor şi spre tot folosul de trebuinţă”. Apa sfinţită la Bobotează are putere binefăcătoare pentru mulţi credincioşi şi pentru casele lor, ei păstrând-o cu sfinţenie până în anul următor la o nouă sfinţire mare a apei.

În cuvântul de final al slujbei, preotul Mihail Milea a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură legat de praznicul Botezului Domnului și i-a îndemnat pe toți să-și pună încrederea în Dumnezeu, „ca orice copil care își pune încrederea în părinți, la fel să  ne punem încrederea totală în Dumnezeu căruia îi spunem Tatăl nostru, și să avem în credere în Biserică despre care spunem că este Maica neamului românesc, pentru că Biserica este casa lui Dumnezeu, mâna lui Dumnezeu întinsă către noi”.

Cu bucurie și emoție, părintele a  mărturisit că a venit  la Biserica Militară „Pogorârea sfântului Duh”, la invitația părintelui capelan militar Alexandru Tudose, care i-a oferit ocazia să vorbească enoriașilor, cadrelor militare, despre această sărbătoare mare a creștinătății, a Ortodoxiei. Cu această ocazie părintele a explicat pe înțelesul tuturor câte daruri are Agheasma Mare. „Ați văzut în rugăciunile care au fost rostite câte daruri mari are această Agheasmă mare. Ea este pentru sfințenie, pentru binecuvântarea noastră a celor care gustăm din ea, celor care ne lăsăm stropiți de această apă sfințită. Această agheasmă mare este și medicament. Această agheasmă are puterea să ne vindece, dacă o luăm cu spovedanie, cu bucurie, cu smerenie și cu încredere; Dumnezeu face mari minuni cu această apă sfințită prin puterea Duhului Sfânt. Agheasma Mare a puterea să alunge duhurile rele e”, a spus părintele.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker