Administrație

Siriu: Un proiect cât un mandat – construirea dispensarului uman

Cu o săptămână înainte de închiderea celei de-a doua luni a anului în curs, primarul comunei Siriu, Dragoş Voicu, prezintă, deja, cel de-al patrulea proiect de investiţii în interesul comunităţii locale: construirea unui nou dispensar uman şi dotarea cu aparatură de specialitate, care presupune funcţionarea în condiţii de standard european a unui cabinet pentru control cardiologic, a unuia pentru tratamente şi intervenţii stomatologice, precum şi a cabinetelor de familie.

Primarul Voicu a semnat contractul de proiectare şi execuţie, între Compania Naţională de Investiţii şi constructor pentru construirea unui dispensar uman ce va fi amplasat în centrul comunei, mai exact lângă Şcoala Gimnazială Siriu. Constructorul şi-a asumat termenul pentru proiectare, care nu va depăşi 60 de zile, în timp ce pentru execuţia efectivă a avansat un termen de 12 luni. Valoarea totală a acestei investiţii este de 4 milioane de lei, adică 40 de miliarde de lei vechi.

Conform informaţiilor transmise de primarul Dragoş Voicu, documentaţia tehnică pentru investiţia în discuţie a fost depusă la Ministerul Dezvoltării încă din anul 2020. Procedurile birocratice, recunoscute ca fiind printre cele mai greoaie din spaţiul comunitar, modificările regulilor, de multe ori în timpul „jocului”, adică pe durata evaluărilor pentru acordarea punctajelor, sau alocările bugetare insuficiente, au făcut ca un proiect de categoria celui depus de administraţia de la Siriu să fie acceptat la finanţare după o perioadă atât de lungă.

Construirea dispensarului uman este cel de-al patrulea proiect de investiţii, de utilitate publică bifat de primarul Dragoş Voicu şi de administraţia publică locală, de la începutul anului. Cea mai mare investiţie a fost asumată de Compania de Apă Buzău, care a alocat fonduri europene în zonă pentru realizarea reţelei de canalizare, după ce cu o altă finanţare s-a finalizat un proiect de investiţii pentru reabilitarea şi modernizarea staţiei pentru tratarea şi

Dragoş Voicu

epurarea apelor uzate. De asemenea, construirea unui pod peste râul Buzău, care să faciliteze legătura cu localitatea Musceluşa, poate fi considerat încă un succes al actualei administraţii de la Siriu, aşa cum o altă promisiune asumată de primarul Voicu, reabilitarea grădiniţei din localitatea Lunca Jariştei, un proiect pe fonduri europene (PNRR), este deja abordată şi se află în fază avansată de execuţie. „Au fost foarte mulţi paşi de urmat”, spune primarul Dragoş Voicu, „cu referire la proiectul pentru construirea dispensarului uman, dar s-a reuşit semnarea contractului de execuţie. Ce ar mai fi important de spus, avem discuţii cu medici pe specialităţile amintite, ca tipuri de cabinete amenajate, care să vină să lucreze la noi”.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker