ActualitateEducație

Simulare la Buzău a celui mai mare concurs de robotică din lume

Luni și marți,  adică pe 10 și 11 aprilie, la Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” va avea loc „Hop into Spring” Demo, o simulare a celui mai mare concurs de robotică din lume, „FIRST Tech Challenge”, organizat în România de Asociația Nație Prin Educație – FIRST Tech Challenge Romania, destinat elevilor liceu. Organizator este echipa „Homosapiens”, de la Colegiul Național “B.P.Hasdeu”, care îl are drept mentor pe profesoara Amalia Voicu.

Cine participă la competiția demonstrativă „Hop into spring”

Pe lista de parteneri ai evenimentului se înscriu Universitatea POLITEHNICA din București, Facultatea de Inginerie Industriala si Robotica,. Asociația Generală a Inginerilor din România, Primăria Municipiului Buzău, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Buzău și Colegiul Național „B.P. Hasdeu”. La acest eveniment și-au anunțat paticiparea  mai multe echipe de robotică din țară: de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” – NeuroBotix, de la Colegiul Național „Ion Creangă” București – H-Tech, de la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași – CyLiis RO082, de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, Cluj – Aces RO027, de la Liceul Teoretic „ Grigore Moisil ” Tulcea – Paris RiverWolves RO049, de la Colegiul Național „Constantin Carabella” – Under Construction RO092. Din Buzău vor participa cele două echipe de la Colegiul Colegiul Național „B.P.Hasdeu”, Buzău – Heart of RoBots și  Homosapiens și de la Colegiul Național ,,Alexandru Vlahuță „, Rm. Sărat – BoogeyBots.

Reamintim că echipa de robotică „Homosapiens” a Colegiului Național „B.P. Hasdeu” Buzău, coordonată de profesoara Amalia Voicu, a fost premiată la concursul de robotică desfășurat în Capitală la Universitatea Politehnica cu Premiul ”Motivate -2” Homosapiens –Buzău.

Sunt invitați să asiste elevii, părinții, copiii și toți cei curioși, să vadă ROBOȚII în acțiune și să trăiască nemijlocit experiența unică a celui mai important Concurs de ROBOTICĂ la nivel mondial.

Publicul va putea asista și  la meciuri, ceea ce le va permite să înțeleagă atât principiul de funcționare al roboților construiți de fiecare echipă, cât și jocul în sine; de asemenea, publicul va putea pune întrebări în legătură cu orice curiozitate ar avea și va putea discuta cu oamenii care activează de mult în acest domeniu.
Pe lângă aceste aspecte tehnice, invitații pot trece pe la fiecare stand al echipelor, unde îi vor aștepta diferite activități și cadouri precum tirul cu arcul, jocul de darts, stickere, brățări sau brelocuri personalizate.

Articole similare