Sport

Simona Stancu va fluiera și la Campionatele Europene

Încă un eveniment important, în palmaresul Simonei Stancu.  Duo-ul român Cristina Lovin-Simona Stancu a fost nominalizat de Federația Europeană de handbal pentru a participa la Campionatul European feminin din 2024.

Cristina Lovin și Simona Stancu

După ce au fluierat foarte bine finala Ligii Campionilor dintre Gyor și Bietigheim, meci câștigat de campioana maghiară cu 30-24, Cristina Lovin și Simona Stancu și-au consolidat poziția de top în arbitrajul mondial și vor împărți dreptatea și la CE 2024. Turneul se va disputa în perioada 28 noiembrie-15 decembrie, în Elveția, Austria și Ungaria, unde, pentru prima dată, vor participa 24 de echipe. Procedura de delegare se va finaliza cu un curs de pregătire la Viena, o formalitate pentru cele două românce, două doamne care au oficiat la mai toate evenimentele importante ale handbalului în ultimii ani.

Cele două arbitre din România au mai fluierat în carieră la două ediții de Campionate Europene și la una de Campionatele Africii. La turneul final din Elveția, Austria și Ungaria se vor juca 65 de partide care vor fi arbitrate de 18 cupluri.

Europeanul din iarnă vine ca o consolare pentru Stancu și Lovin, după ce cuplul de arbitri român a ratat, din nou, oarecum inexplicabil, Olimpiada. De data aceasta, româncele păreau că dețin toate atuurile pentru a „fluiera” la cel mai mare festival sportiv din ultimii ani, mai ales că naționala României nu era calificată la Turneul Olimpic. Din păcate, cei care au făcut delegările au ignorat, încă o dată, brigada românească. Reamintim, acum trei ani, la Tokio, Stancu și Lovin au lipsit de asemenea, celor două fiindu-le rezervat slotul „de rezervă”, în caz că vreuna dintre brigăzile care urmau să oficieze nu putea da curs evenimentului. Naționala României este și ea calificată la CE 2024 și va juca în grupa B, cu Muntenegru, Serbia și Cehia.

 

Articole similare