marți, 24 noiembrie 2020

Sezon încheiat și pentru Gloria! Doar play-off în Liga a 2-a între primele 6 clasate

•  FRF ar urma să ia decizia într-o viitoare ședință a Comitetului de Urgență

După ce a „înghețat” sezonul în Liga a 3-a și a stabilit modul în care se promovează, Federația Ro­mână de Fotbal a organizat miercuri o nouă videoconferință cu echipele din Liga a 2-a pentru a prezenta noile propuneri și a supune la vot modul în care să se încheie sezonul.

Cluburilor le-a fost prezentate trei scenarii, iar în urma votului s-a decis să se meargă pe cel de-al treilea, adică play-off cu înjumătățirea punctelor pentru primele șase clasate din acest moment și cinci jocuri de fiecare, și să nu retrogradeze nimeni.

Astfel, acest sezon de Liga a 2-a, din care s-au disputat 24 de etape dintr-un total de 38, până la suspendarea sa din cauza pandemiei de COVID-19, se va încheia pentru restul de 12 echipe, printre care și Gloria Buzău. În momentul întreruperii campionatului, fotbaliștii buzoieni ocupau locul 8. UTA Arad, CS Mioveni, Turris Tr. Măgurele, FC Argeș, Petrolul Ploiești și Rapid București sunt cele șase echipe care vor merge în play-off și se vor lupta pentru primele două locuri direct promovabile și locul de baraj de promovare.

Pe 4 iulie ar trebui să înceapă play-off-ul, iar antrenamentele din data când vrea fiecare echipă, începând de pe 15 mai. Celelalte echipe, Metaloglobus București, SCM Gloria Buzău, Farul Constanța, Viitorul Pandurii Tg. Jiu, ASU Politehnica Timișoara, Du­nărea Călărași, Ripensia Timișoara, Universitatea Cluj, CSM Reșița, Concordia Chiajna, Csikszereda Miercurea Ciuc și Pandurii Tg. Jiu vor rămâne în Liga a 2-a și în sezonul următor.

FRF ia în calcul și ca numărul echipelor care vor participa în noul sezon de Liga a 2-a să se poată mări în cazul în care nu vor exista retrageri din competiție ale echipelor care ar trebui să ia startul. Momentan ar fi 23 de echipe care ar trebui să participe în noua ediție (16 sau 15 din Liga a 2-a, doi sau trei din Liga 1 și 5 din Liga 3.

Scenariile propuse de FRF cluburilor din Liga a 2-a:

  1. Disputarea tuturor celor 14 etape rămase
  2. Play-off între primele șase echipe (care și-au și depus dosarul de licențiere pentru Liga 1) și play-out în două grupe de câte șase echipe. Ultimele două clasate în cele două serii urmau să retrogradeze în Liga a 3-a, iar formațiile de pe locul 5 ar fi jucat un meci de baraj pentru menținerea în Liga a 2-a
  3. Play-off între primele șase echipe (care și-au și depus dosarul de licențiere pentru Liga 1) și “înghe­țarea” sezonului pentru restul cluburilor din Liga a 2-a, fără a mai retrograda nimeni

loading...
error: Content is protected !!