vineri, 16 aprilie 2021

Semne bune anul are! Marina Baboi, două medalii de aur la primul Grand Prix al sezonului indoor!

2021 a început perfect pentru Marina Baboi. Sprintera numărul 1 a României a alergat, în week-end, în primul Grand Prix atletic al sezonului indoor, concurs găzduit de Sala „Lia Manoliu” din Capitală. Un concurs atipic, cu multe restricţii, care a reunit la start participanţi la trei competiţii diferite: Cupa Romanian Masters, Campionatele municipale şi Grand Prix-ul seniorilor, tineretului U23 şi juniorilor mari U20. Marina, eleva profesoarei Doina Voinea, a luat startul în proba de sprint – 60 m plat, la categoriile de vârstă tineret U23 şi seniori, reuşind să domine atât calificările, cât şi finala, obţinând medaliile de aur la ambele categorii de vârstă! Marina s-a impus în faţa Mariei Mihalache (Olimpia Bucureşti) şi a Anei Maria Nesteriuc (CSA Steaua Bucureşti), clasate în această ordine pe celelalte trepte ale podiumului.

Timpul cu care s-a impus sprintera buzoiană în finală, 7,43 secunde, este la doar 3 sutimi de secundă de baremul de calificare la Campionatele Europene de atletism indoor, competiţie programată la începutul lunii martie la Torun, în Polonia.

Pentru Marina Baboi urmeaza finala Campionatului Naţional de seniori şi tineret U23 din perioada 5-6 februarie, concurs organizat, de asemenea, în Sala “Lia Manoliu” din Bucureşti şi în care va lua startul în proba ei favorită, 60 metri plat. 

loading...