joi, 22 octombrie 2020

Seminarul Teologic, un nou proiect european în parteneriat cu licee din alte trei țări

Seminarul Teologic Ortodox „Chesarie Episcopul” din Buzău reia seria proiectelor de parteneriat strategic în educație, printr-un demers transfrontalier finanțat de către Comisia Europeană, în cadrul Programului Erasmus Plus.

Astfel, pe parcursul a doi ani școlari, comunitatea școlară a bătrânului dar mereu înnoitului Seminar participă în proiectul de parteneriat școlar „Formation et innovation pour un avenir durable”, menit a dezvolta orientarea profesională a elevilor, dar și de a valoriza patrimoniul cultural-religios și oportunitățile economice regionale, în colaborare cu alte patru licee din Granada-Spania, Focșani-România, Blagoevgrad-Bulgaria și Acireale-Italia.

„Avem bucuria să re­luăm astfel inițiativele fructuoase cu vechii noștri parteneri europeni – cu care am mai realizat astfel de proiecte interdisciplinare-, dar să și mărturisim, încă o dată, cultura ­organizațio­nală creștin-ortodoxă a Seminarului nostru, soli­ditatea ofertei educaționale non-formale, consolidată permanent printr-un management coerent și flexibil, precum și interesul elevilor noștri pentru limbile stră­ine, pentru lărgirea orizonturilor culturale și profesionale, precum și pentru integrarea eficientă în rețele de învățare trans­naționale și inovative”, declară pr. prof. Cristian Ma­rius Dima, coordonator de programe și proiecte educaționale europene.

Seminarul Teologic buzoian confirmă, astfel, titlul de „Școală Europeană”, primit din partea Guvernului României în urmă cu câțiva ani, în semn de recunoaștere a dimensiunii europene care sprijină obiectivele sale educa­ționale teologice, dar și laice, fiind singura școală teologică la nivel național având un astfel de titlu și singurul liceu din județ care a obținut trofeul „Juvenes Translatores”, al celui mai important concurs pentru liceeni lansat de Comisia Europeană.

Prin promovarea valorilor europene, adaptarea misiunii organizaționale la oportunitățile de învățare pe tot parcursul vieții și impactul sustenabil al acti­vi­tăților derulate, Seminarul Teologic Ortodox „Che­sarie Episcopul“ – „cea mai veche școală medie din Buzău” – trece într-o nouă etapă de formare și dezvoltare, articulată pe cultura organizațională creș­tin-ortodoxă a școlii, așezându-se definitiv pe harta școlilor secolului al XXI-lea din Europa.

loading...
error: Content is protected !!