Sport

Selecții la Metalul

Sunt așteptați copii între 5 și 10 ani

Metalul planifică să-și consolideze baza piramidei. Clubul buzoian demarează un proiect de viitor, pentru dezvoltarea tinerilor fotbaliști în
propria pepinieră. Pe lângă clasicele grupe de juniori, alb-albaștrii vor și clase pentru cele mai mici vârste, inclusiv pentru copiii de 5 ani.

Buzoienii au anunțat deja pe un portal de socializare demararea acestui proiect, unul care se bazează pe un proces de selecție corect și echitabil, care să ofere șanse tuturor micuților iubitori de fotbal. Sunt așteptați la înscrieri băieți născuți între 2014 și 2019, grupele urmând a fi formate ulterior.

Și fetele sunt binevenite, urmând a fi formate șase clase, pe diferite intervale de vârstă, de la cele născute în 2012 până la cele în 2016. Grupele mici,
2014-2017, atât la băieți, cât și la fete, se vor pregăti atât pe Arena Cornel Negoescu, cât și pe terenuri sintetice acoperite.

Deocamdată, copiii vor fi supervizați de Valentin Liscănoiu, antrenor cunoscut pentru activitatea din fotbalul juvenil. În viitorul apropiat, cei de la Metalul intenționează să mai coopteze cel puțin un tehnician specializat în formarea tinerilor fotbaliști.

Cei interesați pot cere relații la telefonul pus la dispoziție de gruparea buzoiană pe Facebook.

Academiile de juniori au o importanță crucială în fotbal și nu numai, reprezentând o verigă esențială în dezvoltarea și formarea copiilor din comunitate. Ele oferă un mediu special, în care tinerii aspiranți, pe lângă faptul că-și dezvoltă abilitățile atletice și tehnice, dezvoltă o relație deosebită cu gruparea la care au învățat abc-ul sportului pe care-l practică. Nu este de neglijat nici aspectul economic, unul important mai ales în sportul autohton din România: în timp s-a demonstrat că este mult mai avantajos să crești jucători în pepiniera proprie decât să-i cumperi din altă parte.

Metalul, club care își dorește promovarea în eșalonul secund, va trebui să îndeplinească unele condiții specifice impuse de FRF, printre care și cele legate de echipele de juniori. Cel puțin trei grupe juvenile, U11, U13 și U15 sunt stipulate în regulamentele de licențiere ale cluburilor din Liga 2, pe lângă cele clasice, Under 17 și Under 19.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker