marți, 24 noiembrie 2020

Sebastian Radu: „Încasarea dividentelor trimestrial, un pas important în normalizarea relaţiei dintre stat şi antreprenor“

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, un proiect de lege pentru modificarea Legii contabilităţii, modificarea şi completarea Legii societăţilor comerciale şi modificarea Legii privind organizarea şi funcţionarea cooperaţiei, conform căruia acţionarii sau asociaţii unei societăţi vor putea repartiza profitul realizat şi încasa dividendele la care au dreptul trimestrial.

Proiectul, iniţiat de către deputatul social-democrat Sebastian Radu, alături de toţi parlamentarii PSD din Buzău, a propus simplificarea şi sistematizarea cadrului legal în materia distribuirii dividendelor. „Am propus acest proiect de modificare a celor trei acte normative pentru a crea cadrul în care cetăţenii sunt supuşi unui tratament egal şi când trebuie să plătească dări către stat, dar şi când trebuie să se bucure de roadele muncii lor. Asta, în contextul în care taxarea profitului realizat se face cu aceeaşi periodicitate”, afirmă, într-un comunicat de presă, deputatul PSD de Buzău Sebastian Radu.

Conform acestuia, noul act normativ vine în sprijinul mediului de afaceri care va beneficia de un instrument cuprinzător şi suplu prin care dividendele vor putea fi distribuite şi în timpul anului, iar re­gu­larizarea profitului se va face la finalul anului prin intermediul situaţiilor financiare. „Este un beneficiu mutual. Acţionarii şi asociaţii îşi primesc drepturile băneşti mai repede, dar dividendele fiind o categorie de venit impozabilă, vor creşte şi încasările statului şi gradul de conformare voluntară. Este un calcul foarte simplu din care toată lumea are de câştigat, o situaţie care încurajează şi creşterea gradului de capitalizare a întreprinzătorilor. Este, în acelaşi timp, un pas important în normalizarea relaţiei dintre stat şi antreprenor”, mai susţine Sebastian Radu, care este de părere că se preconizeză că noua lege că va avea un impact pozitiv din perspectivă macroeconomică, acesta fiind un efect al influenţei pozitive directe pe care o va exercita asupra mediului de afaceri, în special asupra stimulării obţinerii de profit în mod curent şi a creşterii economice în general.     Adoptarea acetui proiect le­gis­lativ este salutată şi de preşe­dintele organizaţiei ju­deţene a Partidului Naţional Liberal, deputatul Marcel Ciolacu. “Venim din nou cu o propunere legislativă pentru a sprijini mediul de afaceri! Proiectul votat în Camera Deputaţilor simplifică cadrul legal în materia distribuirii dividendelor, în sensul în care acestea vor putea fi împărţite şi în timpul anului, iar regularizarea profitului se va realiza la finalul anului prin intermediul situaţiilor financiare”, a scris acesta pe pagina sa oficială de Facebook.

 

loading...
error: Content is protected !!