Sport

Se vede Superliga!

Gloria, tot mai aproape de promovare

Examen luat cu brio de băieții de la Gloria. Cele trei puncte obținute după 90 de minute încărcate de tensiune atârnă mult mai greu în balanță decât jocul destul de chinuit, prestat cu Mioveni în Duminica Floriilor.

Buzoienii au început destul de alert, însă posesia mai bună nu le-a asigurat și drumul către gol. Nu au fost cine știe ce ocazii în prima repriză la poarta lui Croitoru, ba chiar oaspeții puteau deschide scorul în minutul 44, după un trasor expediat în bară de Trașcu.

La trei minute de la reluare, Gloria a reușit să înscrie, după o fază în care hazardul a jucat un rol destul de important: acțiune curajoasă a lui Akhmatov urmată de o pasă către Benzar, care trage în blocaj. Cu noroc, mingea ajunge din nou la Akhmatov, acesta șutează defectuos, iar balonul țopăie până în piciorul lui Chică-Roșă nemarcat, iar vârful Buzăului îndeplinește formalitatea de a împinge balonul în plasă.

După golul de 1-0, Prepeliță a mutat prudent, adăugând încă un fundaș central într-un sistem defensiv menit să apere rezultatul cu orice preț. Pe contraatac, Gloria putea să mai înscrie de două ori, însă nici Cristi Dumitru, nici Chică-Roșă nu au fost inspirați la finalizare. Din fericire, nici argeșenii nu au marcat, ba mai mult, n-au avut nicio ocazie notabilă de gol până la ultimul fluier.

  • Gloria Buzău: A. Greab – S. Pîrvulescu, A. Dandea, A. Dobrosavlevici, D. Dumitrașcu – V. Prejmerean, D. Benzar, O. Perianu, M. Rădulescu – V. Dumitrache, A. Chică-Roșă.
  • Rezerve: Lăpădat, Ferraresso, Crișan, Nadolu, Matei Tănasă, Mihaiu, R. Sălceanu, C. Dumitru, R. Akhmatov..
  • Antrenor: Andrei Prepeliță.

După meci, Andrei Prepeliță a mărturisit că, pe durata pauzei, a ținut o scurtă ședință în vestiar, spunându-le fotbaliștilor că un egal nu ar fi o tragedie. La pauză, toți erau cu capul în pământ și am încercat, cumva, să iau presiunea de pe ei, pentru că altfel nu puteam să continuăm încă o repriză în ritmul din prima parte. Le-am spus că cea mai mare calitate, din punctul meu de vedere, a unui om, nu a unui fotbalist, e să fie realist. Și le-am spus că dacă e să fim realiști, la cum jucăm, un punct e bun. <Hai să luăm punctul ăsta, să facem o diferență de trei (față de FK Miercurea Ciuc, n.r.). Dacă nu putem mai mult astăzi, trebuie să luăm punctul ăsta, cum necum>. Și atunci i-am văzut că un pic s-au destins, s-au ridicat, s-au spălat pe față, au început să se încurajeze și a doua repriză a fost alta. Probabil că au zis că e bun punctul și nu avem nimic de pierdut. În prima repriză s-a văzut că nu aveau soluții să înscrie și asta îi marca”.

Fostul internațional nu a uitat să aplaude evoluția celor de la Unirea Slobozia, echipă calificată matematic în Superligă, dar care și-a apărat șansele corect la Miercurea Ciuc, jucând, parcă, pentru Gloria. Victoria elevilor lui Mihalcea, corelată cu cea a Gloriei, duce Buzăul în pole-position, pentru cel de-al doilea loc direct promovabil: „Sunt cinci puncte. Țin să apreciez că și Mioveni, care, practic, și-a jucat astăzi (duminică, n.r.) ultima șansă, și-a apărat corect șansele, a venit să câștige, să joace. La fel Slobozia, ieri (sâmbătă, n.r.), felicitări, o adevărată campioană, care și-a respectat poziția din clasament. Ăsta e fotbalul. Trebuie să joci toate meciurile la 100 la sută”.

Gloria are acum 45 de puncte, cu 5 mai mult decât Csikszereda. Pentru trupa buzoiană urmează un duel în deplasare, cu Șelimbăr, ocupanta locului 3. La doar cinci zile distanță, pe 8 mai, se va disputa penultimul meci al play-off-ului, în Crâng, cu Unirea. Epilogul acestui sezon se va derula la Miercurea Ciuc, pe 11 mai.

Articole similare