Sport

Se fac deja calcule. Cum afectează rezultatul CSM – Rapid sezonul Gloriei?

30 ianuarie, după, ora 19. S-a încheiat meciul dintre CSM și Rapid. 27 la 26. Tigroaicele rămân invincibile în campionat, au 40 de puncte și un avans liniștitor față de Bistrița, ocupanta locului 2. Rapid rămâne la cota 31, iar titlul e ca și decis. Sunt doar câteva dintre concluziile trase atât de specialiști, cât și de chibiți, după derby-ul campionatului intern.

Undeva, la 100 și ceva de kilometri de Sala Polivalentă, încep socotelile. Cei care nu realizaseră înainte de meci își dau seama că rezultatul din derby afectează și echipa locală. Apar întrebări. Cum va aborda Rapidul campionatul, acum, când nu mai are șanse la titlu? Cam prin ce etapă va deveni CSM campioană matematic? Se va juca „pe bune”, până la final? Mai are Gloria șanse la primele patru locuri?

Un amănunt important, însă, atât CSM cât și Rapid vor disputa acasă meciurile cu celelalte echipe care aspiră la trenul spre Europa. Râmnicu-Vâlcea și Bistrița vor juca în fieful Tigroaicelor pe 12 martie, respectiv 23 aprilie. La fel cu Giuleștencele, pe 30 martie (Vâlcea) și 7 mai (Bistrița). Iar la București nu se prea câștigă.

La polul opus, nici Buzăul nu are meciuri ușoare. Cu Rapid afară în etapa viitoare, deplasare la Vâlcea în martie și la Bistrița, în aprilie. Ca să nu mai menționăm ultimul meci din campionat, la București, cu CSM.

Concret, dincolo de toate calculele imaginate de fani, Gloria trebuie să-și câștige neapărat meciurile „de trei puncte”. Adică să nu se împiedice de outsidere, așa cum a comis-o cu Mioveni. Abia apoi, orice rezultat pozitiv cu celelalte concurente în cursa către Europa constituie un bonus.

Nouă, iubitorilor mai mult sau mai puțin înfocați ai handbalului, nu ne rămâne decât să facem semnul crucii, să ne roadem unghiile înainte și în timpul meciurilor și, EVIDENT, să încurajăm echipa atunci când dispută partidele în Sala „Romeo Iamandi”. Și da, din când în când să mai aruncăm câte-un ochi la capra vecinului.

Articole similare