joi, 22 octombrie 2020

Se deschide stagiunea Teatrului „G. Ciprian”. Ce spectacole se joacă la Buzău și care sunt condițiile de acces în sală

După o lungă pauză impusă și de pandemia de coronavirus, reprezentanții Tea­trului „G. Ciprian” anunță redeschiderea stagiunii începând cu data de 10 octombrie. Pe parcursul lunii acesteia, buzoienii au ocazia să ia parte, respectând măsuri specifice pentru prevenirea și combaterea pandemiei de COVID-19, la trei producții ale teatrului.

Este vorba despre spectacolele „Faza lungă” în regia lui Octavian Jighirgiu, programat pe 10 octombrie, de la ora 18.00, „O noapte furtunoasă” după I. L. Caragiale, în regia lui Radu Gabriel (cu Vlad Drăgulin, Ștefan Pavel, Alex Bogdan, Silviu Mircescu, Bianca Popescu/Alina Rotaru, Alina Suărășan, Alex Călin), programat pe 17 octombrie, și „Omul cu mârțoaga” de George Ciprian, regia Dan Tudor (cu Marius Bodochi, Dan Tudor, Adrian Păduraru, Ana Ioana Macaria, Gabriel Fătu, Orodel Olaru etc), programat pe 31 octombrie.

„Faza lungă”, un thriller cu accente comice, ce va ține spectatorii cu sufletul la gură

În ceea ce privește spectacolul care deschide stagiunea pe 10 octombrie, „Faza lungă”, este vorba despre o comedie care spune povestea lui Sven, un avocat cu veleități artistice, un bărbat de succes căruia viața pare să-i fi oferit totul. Jana e o asistentă dentară tânără și frumoasă ce și-a construit împreună cu Sven o realitate confortabilă și sigură.

La prima vedere, cei doi formează un cuplu de invidiat, o relație condimentată cu petreceri mondene, vacanțe exotice și un anumit ștaif existențial. E suficient un accident, aparent minor, pentru ca totul să se dea peste cap. Apariția lui Odillo, vagabond ce se recomandă drept „consilier de imagine”, zdruncină din temelii relația celor doi, scoțând la iveală toate frustrările și neîmplinirile acumulate de aceștia în timp. Totul ia forma unui thriller cu accente comice, o savuroasă poveste de viață ce va ține spectatorii cu sufletul la gură până la finalul spectacolului. Pentru ca meniul să fie complet, în această sarabandă de întâmplări inedite intervine și o actriță pe care ratarea a transformat-o într-un vulcan pe cale să erupă.

Avem, așadar, toate ingredientele unui delicios festin teatral din care nu vor lipsi răsturnările de situație și plonjeurile în intimitatea fiecărui erou în parte. Spectacolul e o ramă ce încadrează perfect jocul dintre aparență și esență, stârnind în fiecare dintre noi nevoia de a-și ­eva­lua propria existență.

Cât costă biletele în această stagiune

Prețul unui bilet la oricare dintre cele trei spectacole din această lună este de 30 lei, respectiv 15 lei pentru elevi și studenți.

Biletele pot fi procurate de la agenția teatrului, situată pe Bulevardul „N. Bălcescu”, online de pe siteul teatrului. De asemenea, pentru bilete puteți suna la telefon  0740.496.561.

Măsuri anti COVID pentru accesul la spectacolele Teatrului „G. Ciprian”

Reprezentanții teatrului buzoian au publicat măsurile obligatorii care vor fi luate la intrare și șederea în sală pentru a împiedica îmbolnăvirea cu coronavirus:

 • La intrare se va efectua un triaj observațional și nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree), temperatura max. 37,3.
 • Se va realiza termometrizarea spectatorilor /vizitatorilor. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în locație;
 • Accesul publicului va fi permis numai în condițiile purtării de mască (me­dicală/non-medicală) pe toată durata evenimentului. Pentru a oferi o protecție eficace, masca trebuie să acopere gura și nasul;
 • Accesul în spațiu se face cu respectarea de către participanți a distanțării de minimum 1,5 m;
 • Persoanele își vor dezinfecta mâinile cu dezinfectant avizat pe bază de alcool care va fi pus la dispoziție la intrare;
 • Intrarea/ieșirea sunt separate, unice, pentru faci­litarea menținerii distanței fizice;
 • Accesul se face pe timpi cu până la o oră înainte de eveniment pentru a evita aglomereția.
 • Bilete NU vor avea locuri nominale.
 • Bilete se pot achiziți­ona doar online sau de la Agenția de Bilete a Teatrului „George Ciprian” situată bdul. Nicolae Bălcescu nr. 37
 • Intrarea în sală se face în ordinea venirii începând cu primul loc marcat din primul rând disponibil. (Rândul C)
 • În ziua spectacolului biletele se pot achiziționa de la Agenția de Bilete a Teatrului „George Ciprian” situată bdul. Nicolae Bălcescu nr. 37 sau online cu maxim 30 de minute înainte de spectacol.
 • Biletele vor fi scanate; se va evita ruperea sau atingerea biletelor;
 • Participanții au obli­gația purtarea măștii de protecție;
 • Prin excepție, men­ținerea distanței fizice de 2 m între persoane nu se aplică pentru membrii aceleiași familii sau pentru grupuri de până la 3 persoane;
 • În cazul utilizării toaletelor se va respecta distanța obligatorie de minimum 1,5 m;
 • După și/sau înaintea fiecărui eveniment se rea­lizează dezinfectarea cu substanțe biocide autorizate a tuturor scaunelor, pufurilor etc.;
 • Se interzice consumul de mâncare și băutură în locație

loading...
error: Content is protected !!