joi, 04 iunie 2020

Şcoală italiană de coafură la Buzău

     Elite Center, ce pune la dispoziţia buzoienilor servicii de coafură, frizerie, manichiură, pedichiură şi machiaj, desfăşoară şi cursuri de calificare acreditate ale şcolii Italiene de coafură Kleral. Este prima şcoală de coafură a unei societăţi româneşti care a deschis, pe baza experienţei acumulate în România, o filială în ţara modei, Italia.

     Elite Center, ce pune la dispoziţia buzoienilor servicii de coafură, frizerie, manichiură, pedichiură şi machiaj, desfăşoară şi cursuri de calificare acreditate ale şcolii Italiene de coafură Kleral. Este prima şcoală de coafură a unei societăţi româneşti care a deschis, pe baza experienţei acumulate în România, o filială în ţara modei, Italia. Această filială a fost inaugurată acum o lună în Torino, cursurile de calificare fiind recunoscute şi acreditate de statul italian. Elite Center acordă o atenţie deosebită formării profesionale, deoarece doreşte să vină în ajutorul stiliştilor pentru dobândirea unui standard înalt de calitate. şcoala de coafură Kleral System se remarcă printr-un caracter practic, informându-şi în mod corect elevii despre utilizarea produselor necesare îngrijirii părului şi a tehnicilor pentru tunsorile clasice şi moderne. În primele ore de practică se lucrează înainte pe păpuşi şi apoi pe clientele salonului şcolii, sub îndrumarea permanentă a profesorilor coordonatori.

     Astfel, au început înscrierile pentru ultima serie a anului, termenul limită fiind 31 august, persoanele care vor face acest lucru până în data de 15 august beneficiind de un discount de 50 de euro la taxe. În ultimii doi ani, şcoala de Coafură din Buzău se mândreşte cu aproape 200 de elevi. “Foarte mulţi dintre cei care au terminat aceste cursuri au fost capabili să lucreze pe cont propriu, simţindu-se destul de siguri să lucreze singuri fără să mai treacă prin o perioadă de probă la alte saloane, pentru că aveau cunoştinţele necesare”, a explicat Daniela Ghero, executive manager Elite Center.

     Şcoala de coafură a fost concepută după modelul Italian al Academiei Kleral, în anul 2007 la Bucureşti. Cursurile durează 4 luni de zile şi nu sunt cu nimic mai prejos faţă de alte şcoli din Europa. “Am avut ocazia să facem multe seminarii şi spectacole, chiar invitând stilişti italieni şi tot stând sub aripa lor, am învăţat foarte multe lucruri, nu doar pedagogic, ci şi tehnic şi asta ne-a dat curaj. În ceea ce priveşte elevii acestei şcoli, de foarte multe ori, în timpul examenelor comisia rămâne uimită de cât de bine se descurcă. La acest curs au participat şi farmaciste sau profesoare, pentru că la noi în scurt timp îşi pot face o meserie”, a precizat Daniela Gheră.

     „Pentru a deveni un adevărat stilist, este necesar să ai pasiune şi talent şi să îţi placă foarte mult meseria. De asemenea, trebuie să ai o capacitate profesională de înalt nivel, modernă, să stăpâneşti foarte bine tehnicile şi să fii o persoană sociabilă. În acest domeniu este foarte importantă atitudinea, capacitatea de a interacţiona cu cei din jur, aceasta fiind de fapt cheia succesului în orice afacere”, a mai spus reprezentanta Elite Center.   

     Daniela Ghero, executive manager Elite Center: „În ziua de azi, nu te mai poţi numi coafeză, eşti consultant de imagine”

     Daniela Ghero consideră de altfel că percepţia oamenilor s-a schimbat cu privire la această meserie. Dacă în trecut era considerat un domeniu slab, în care nu activau persoane “cu prea multă carte”, astăzi, cu cât ai un nivel de cunoştinţe mai ridicat, cu atât percepi mai bine tehnica în sine. “ În zilele noastre, nu te mai poţi numi coafeză, eşti consultant de imagine. Clienţii nu au de unde să ştie despre meseria ta, de aceea tu trebuie să le propui varianta cea mai bună, ceea ce li se potriveşte. Dacă sunt mulţumiţi, atunci eşti mândră de ceea ce faci. Dacă nu ai o atitudine de mândrie faţă de meserie, nu o să ajungi să o iubeşti niciodată şi de aceea va fi dificil să fii respectat”.

     În cadrul acestui proiect Elite Center a colaborat doar cu oameni pricepuţi şi cu partenerii din Italia. Totodată, pentru persoanele care se vor înscrie în seriile din septembrie, şcoala de Coafură doreşte să realize ceva diferit. Acestea vor merge la un schimb de experienţă la şcoala italiană, unde vor vizita filiala salonului Elite Center din Torino şi Academia Kleral, farul călăuzitor al acestui proiect.

            “Cursul în cadrul acestui schimb de experienţă este gratuit. şi-au exprimat dorinţa să vină şi elevi din seriile trecute. Un avantaj al acestor cursuri este reprezentat şi de produsele cu care lucrăm. În general, la şcolile de coafură, se folosesc produse slabe calitativ, din economie. La noi, odată ce termini aceste cursuri, trebuie să ştii să faci diferenţa între un produs bun şi unul mai puţin bun, deoarece, dacă nu cunoşti performanţele produsului, nici lucrarea ta nu va fi performantă. De altfel şi clienţii sunt mult mai informaţi şi mai exigenţi. Noi vrem profesionişti şi asta include foarte mult şi produsele cu care lucrezi”, a mai precizat Daniela Ghero.

     Cursurile organizate de şcoala de Coafură sunt finalizate prin obţinerea unui Certificat de Calificare emis de Ministerul Muncii şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi a unei diplome de hairstylist Kleral System.

Articolul precedentRobert Eduard Valentin
Articolul următorPaul Petrică Bratu
loading...
error: Content is protected !!