Educație

Școala „George Emil Palade”, pe podium la premiile naționale eTwinning

Elevii clasei a IV-a C ai Școlii Gimnaziale „George Emil Palade” au obținut premiul al II-lea pentru participarea în proiectul ,,On Mountain Roads”, la Premiile Naționale eTwinning. Ei au fost înscriși în acest proiect și coordonați de înv. Doina Luiza Jalbă.

înv Doina Jalbă

„Suntem mândri de voi! Roadele muncii sunt dulci! Mulțumim părinților care ne-au sprijinit și tuturor colaboratorilor! Mulțumiri d-nei coordonatoare de proiect, prof. Lăcrimioara Săbăreanu!, le-a transmis copiilor înv. Doina Luiza Jalbă.

Premierea a avut loc  la Conferința Națională eTwinning România 2023. Este vorba despre premiile pentru anul 2022, când au fost înscrise 113 aplicații. Acestea au fost evaluate de către ambasadorii eTwinning și de evaluatori externi echipei NSO România. Au fost premiate proiectele care au demonstrate un nivel ridicat de colaborare între parteneri, implicarea elevilor și creativitate didactică.

La categoria promovarea sustenabilității, incluziunii și colaborării, premiul al II-lea a fost câștigat de proiectul „On Mountain Roads”. Fondat de Lăcrimioara Săbăreanu, Lucian Alexandru Săbăreanu (Școala Gimnazială „George Călinescu”, Onești, România) și Omur Kose (Turcia), în parteneriat cu unități școlare din România – Liceul Tehnologic Aiud, Şcoala Gimnazială „G.E.Palade” Buzău, Școala Gimnazială Nr. 7 Galați, dar și din străinătate – Armenia, Croația, Ucraina și Macedonia de Nord, proiectul și-a propus cunoașterea zonelor montane din diferite colțuri ale lumii, prin stimularea creativității și a lucrului în echipă.

Elevii au scris articole, au realizat desene și videoclipuri, au scris „Povestea Micului Fluture”, care a pornit într-o călătorie imaginară pe cărări de munte. Prin scriuerile lor, elevii au încercat să tragă un semnal de alarmă asupra poluării și să contribuie la protejarea vegetației și a faunei sălbatice, pentru a ne asigura un viitor frumos și sustenabil.

Deși lansat încă din 2005 ca o componentă fundamentală a programului eLearning al Comisiei Europene, eTwinning a devenit parte integrantă a Erasmus+ în 2014. Acțiunea se adresează tuturor şcolilor din învăţământul preuniversitar, tuturor profesorilor, indiferent de disciplina predată, și facilitează accesul profesorilor la un mediu virtual de colaborare şi de schimb de experienţă, la parteneriate, la activităţi de formare profesională, alături de colegi din ţările europene. Elevii au posibilitatea să interacționeze virtual cu alţi elevi din ţările participante, să afle elemente de specific cultural sau educațional, să își imbunătățească competenţele de comunicare în limbi străine. Programul Erasmus (și, implicit, eTwinning) schimbă vieţi, deschide minţi!

 

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker